علیرضا آزمون، مدیرعامل شرکت «امپرلند» که در زمینه لوازم خانگی پلاسکویی فعالیت میکند، از نوجوانی وارد این صنعت شده و امروز به پیشرو بودن خودش افتخار میکند. با او گفت و گوی خودمانی داشتیم که در ادامه میخوانید.
احمد شاهوند
فعالیت در عرصه تولید لوازم خانگی پلاسکویی را از چه سالی شروع کردید؟
ما فعالیت در حوزه تولید لوازم پلاسکو را از سال 1395 شروع کردیم. قبل از آن از سال 1370 فروشگاه لوازم پلاسکو داشتیم. پدرم بیشتر از 35 سال در این شغل فعالیت داشت. پس از آن ما از فروشگاهداری به سمت عمده فروشی و از سال 1395 به سمت تولید رفتیم.
هدفمان این بود که بهترین محصول پلاسکویی را تولید کنیم که بتواند با کالاهای خارجی رقابت کند. ما در گذشته محصولات را از چین وارد میکردیم اما پس از تحریمها و ممنوعیت واردات، مجبور شدیم به سمت تولید بیاییم. همه اجناسی که وارد میکردیم را در داخل شبیهسازی کردیم. دستگاههای مربوطه خریداری و قالبها ساخته شد و پروسه تولید کلید خورد.
به لطف خدا در حال حاضر 600 آیتم محصول داریم و هر هفته محصولات جدید با بهترین کیفیت تولید میشوند. محصولاتی که نه تنها چیزی از کالاهای خارجی کم ندارند بلکه به جرأت میتوانم بگویم حتی بهتر از آنها هستند. همه هدفمان این است که نظر مصرفکننده داخلی را جلب کنیم.
لوازم پلاسکویی، لوازم شیشهای، اجناس سرامیکی، اجناس ترکیب چوب و فلز، چوب و پلاستیک و چوب و شیشه و هر آن چیزی که سیستم لوازم پلاسکویی خانگی نیاز دارد را سعی کردیم فراهم کنیم تا مجموعه کاملی از لوازم داشته باشیم.
مزیت رقابتی شرکت شما با سایر رقبا چیست؟
ما با هیچ یک از تولیدکنندههای این صنعت رقابتی نداریم. بیشتر سعی میکنیم رفاقت داشته باشیم تا رقابت. همه تلاشمان این است که بتوانیم نسبت به دیگر تولیدکنندهها، کارآفرینی بیشتری داشته باشیم. راهی را باز کنیم که جوانها و خانوادههای بیشتری بتوانند مشغول به کار شوند. به همین دلیل در این مسیر توانستیم با همه همکارانمان دوستی و رابطه خوبی برقرار کنیم تا در کنار هم بتوانیم پرچم ایران را بالا ببریم و روی «ساخت ایران» بیشتر مانور بدهیم. هدفمان همین است.
مهمترین چیزی که مصرفکننده را ترغیب میکند که یک برند خارجی را کنار بگذارد و برند ما را جایگزین کند، کیفیت محصول است. کیفیت مواد اولیه و کیفیت متریالی که برای ساخت قالب استفاده میشود و کیفیت دستگاههای تولید قالب، خیلی مهم است. در وهله دوم هم قیمت نهایی محصول است که اهمیت دارد.
در پروسه تولید محصول تا ارائه به بازار، مجموعهای از نیروی انسانی دخیل هستند. از لحظه استارت قالب سازی تا هنگام تولید، کنترل کیفی، جعبه سازی، ارسال بار و … شاید حدود صد تا دویست نفر در این پروسه مشغول به کار باشند تا این محصول به دست مصرفکننده برسد و این یعنی اشتغالزایی و کارآفرینی. این موضوع باعث شد که ما به طور کل برنامه واردات را کنسل کنیم و به سمت تولید حرکت کنیم. حدود دو سال طول کشید و کاملا شرایط کاری را تغییر دادیم. بابت این موضوع توانستیم قیمت را کاهش داده، کالای ایرانی باکیفیت بالا تولید کنیم و بتوانیم به مردم عزیزمان خدمات بدهیم.
مزیت کالای تولید داخلی این است که هر تعداد، هر رنگ و هر طرحی را که بخواهید میتوانید به سرعت تولید کنید. این حسن بزرگی است که بتوانیم بازار را تأمین کنیم و خواستههای مردم را انجام داده و مهمتر این که کیفیت را افزایش بدهیم. همه تولیدکنندهها باید به سمت کیفیت بهتر و در صورت امکان قیمت پایینتر بروند. قیمت نهایی محصول هم صددرصد از کالاهای خارجی ارزانتر درمیآید.
در رابطه با کالای خارجی شاید فقط کسی که کالا را وارد میکند به سود برسد اما حُسن تولید کالای ایرانی این است که صد نفر یا دویست نفر بابت آن درآمدزایی میکنند.
مواد اولیه در ایران تولید میشود؟
مواد اولیه کاملاً ایرانی است و در ایران تولید میشود. کریستالهای مختلف، مواد نشکن مختلف با بهترین کیفیت، همه ایرانی است.
چند درصد از کالاهای تولیدی شما در گروه نظافتی دسته بندی میشوند؟
تقریبا ده آیتم از جنسهای قدیم و بیش از 40 آیتم از کالاهای جدید که بهزودی وارد خط تولید میشوند، در حوزه نظافتی هستند: سطل زبالههای مختلف، جاروهای متفاوت، فرچههای متنوع و ….
آیا تمایل دارید در حوزه نظافت خانگی و حتی نظافت صنعتی ورود کنید؟
حوزه فعالیت ما لوازم خانگی پلاسکو است و مسیرمان با تولیدکنندگان خاص ابزار نظافتی کمی فرق میکند. اما در تولید محصولات مشترک میتوانیم ورود کنیم.
نظافت محیط کارخانه و دستگاهها چقدر میتواند در کیفیت محصول مؤثر باشد؟
دستگاههای تولید ما مرتب و منظم باید تمیز شوند. گردوغبار وارد شده در جک دستگاه با روغن مخلوط شده و این کار باعث میشود جکها به مرور کُند و ساییده شوند. کارکنان ما نظافت کارخانه را به صورت روتین و منظم انجام میدهند تا بتوانند قطعه خوب و باکیفیتی از دستگاه بگیرند.
همیشه مردم خواهان محصول جدید و بهروز هستند. بهخصوص در زمینه نظافت و بهداشت. ما همیشه با خرید دستگاههای جدید و طراحی قالبهای متنوع دنبال تولید چنین محصولاتی هستیم.
ظهور رباتها را در صنعت خودتان چگونه ارزیابی میکنید؟
هر چیزی که بتواند نقش نیروی انسانی را کاهش دهد، مردم بیشتر راغب هستند که از آن استفاده کنند. در سیستم تولید هم حضور رباتها خیلی تأثیرگذار هستند. علم تا حدی پیشرفت کرده که در حال حاضر حتی اکثر وسایل آشپزخانه تبدیل به ربات شدهاند.
از رسانهای که دغدغه نظافت دارد چه توقعی دارید؟
تنها توقع من این است که آگاهی و دانش مخاطب (چه مردم عادی، چه تولیدکنندگان و چه مدیران) را پیرامون تکنولوژیهای روز دنیا در زمینه نظافت افزایش بدهد. ارتقای فرهنگ نظافت باید مهمترین دغدغه ویکیکلین باشد. چند شماره اخیر ویکیکلین را مطالعه کردم و میتوانم بگویم که نشریه ارزشمندی در ایران است. امیدوارم در آینده موفقتر باشید.
متن کامل این گفت و گو در شماره 39 فصلنامه ویکیکلین منتشر شده است.
لینک کوتاه: https://wikiclean.ir/ywv0