سوزاندن پسماند پلاستیک به عنوان یک روش جایگزین برای سوخت در مناطق فقیرنشین، مشکلات جدی بهداشتی و زیستمحیطی ایجاد میکند. در ادامه به بررسی خطرات ناشی از سوزاندن پسماند پلاستیک و نیاز به راهحلهای پاکتر و مناسبتر برای کاهش تاثیرات منفی آن میپردازیم.
به گزارش ویکی کلین به نقل از نشریه clean india journal بر اساس مقالهای با عنوان «استفاده از پلاستیک به عنوان سوخت خانگی در مناطق شهری فقیر در جنوب جهانی» از دانشگاه کورتین در پرت استرالیا، دلیل اصلی سوزاندن پلاستیک برای سوخت، کمبود منابع انرژی سنتی مانند گاز یا برق و دسترسی به منابعی مانند زغالسنگ یا چوب است. این مشکل در کشورهای در حال توسعه در سراسر آفریقا، آمریکای لاتین و آسیا وجود دارد.
دکتر بیشال بارادواج، پژوهشگر ارشد از مؤسسه انتقال انرژی کورتین (CIET)، اشاره کرد که در این مطالعه گفته شده است که ۱۳٪ از خانوارهای نیجریهای گزارش دادهاند که از زبالهها به عنوان سوخت برای پختوپز استفاده میکنند. نمونههای خاک و غذا در اندونزی نشان دادهاند که سوزاندن پلاستیک به سطوح خطرناک سموم منجر شده است.
او افزود: «تا سال ۲۰۵۰، دو سوم جمعیت جهان در مناطق شهری زندگی خواهند کرد و بسیاری از شهرها در حال حاضر با مشکلاتی مانند جمعآوری زباله مواجه هستند». او همچنین اشاره کرد که مصرف جهانی پلاستیک تا سال ۲۰۶۰ سه برابر خواهد شد.
پروفسور پتا آشوورث، مدیر CIET، احساس کرد که نیاز به تحقیق برای توسعه راهحلهایی برای مسئلهای که در مناطق تحت سلطه محلههای فقیر مشاهده میشود، وجود دارد. «ممنوعیت سوزاندن پلاستیک ممکن است مفید نباشد اگر مردم گزینههای دیگری برای گرم ماندن و پختوپز نداشته باشند. راههای ممکن برای حل این مشکل شامل یارانه برای سوختهای پاکتر برای ارزانتر کردن آن برای خانوادههای فقیر، مدیریت بهتر پسماند برای کاهش انباشته شدن پلاستیک در مناطق فقیرنشین، کمپینهایی برای اطلاعرسانی به جوامع در مورد خطرات سوزاندن پلاستیک و راهحلهای مبتکرانه و کمهزینه پختوپز است که متناسب با مناطق کمدرآمد باشد».
لینک کوتاه: https://wikiclean.ir/gt6y