الهام مصدقی راد- تغییر اقلیم و افزایش دمای هوا در کنار همه پیامدهایش، تغییر جنسیت برخی گونههای جانوری را هم دارد. با برهم خوردن تعادل جنسیتی، یک جنس قالب شده و به مرور، گونه به سمت انقراض پیش میرود.
تغییر اقلیم و افزایش دمای هوا در کنار همه پیامدهایش، تغییر جنسیت برخی گونههای جانوری را هم دارد. آب و هوا بر جنسیت این گونهها در زمان تخم ریزی موثر است و تغییرات اقلیمی و برهم خوردن این تعادل، تناسب و تعادل جنسیتی برخی گونهها را برهم میزند. با برهم خوردن تعادل جنسیتی، یک جنس قالب شده و به مرور، گونه به سمت انقراض پیش میرود.
لاک پشتهای دریایی متاثر از افزایش دمای هوا هستند. چند سال قبل، تحقیقاتی در استرالیا نشان داد 99 درصد نوزاد لاک پشتهایی که از تخم بیرون آمدند، ماده بودند این درحالیست که نسبت جنسیتی آنها یک نر به دو یا سه ماده است. لاک پشت سبز نیز که گونه شاخص لاک پشتهای دریایی است به افزایش دما بسیار حساس است و در دمای بالای 34 درجه سانتی گراد، همه نوزادانش میمیرند.
جنسیت نوعی از مارمولکهای استرالیایی هم متاثر از دماست. محققان مارمولکهایی را مشاهده کردند که کروموزمهای نر داشتند اما از خصوصیات ظاهری مادهها بهره برده بودند. طبق تحقیقات بیشتر، معلوم شد این مارمولکها مادران بهتری هستند و بیشتر تخم میگذارند اما این نگرانی وجود دارد که افزایش دما کروموزومهای جنس ماده را کاملا حذف کند. در میان آبزیان نیز گربه ماهی و قزل آلا، نسبت جنسی ماده با افزایش دما زیاد میشود.
تحقیقات نشان داده حتی افزایش دما بر جنسیت نوزادان انسان نیز اثر میگذارد و در دماهای بالاتر، تعداد پسران بیشتری متولد میشوند. براساس این تحقیقات، با افزایش هر یک درجه افزایش دما، 0.06 درصد، نسبت پسران تازه متولد شده در مقایسه با دختران افزایش مییابد. البته این تاثیرات در نقاط مختلف جهان به دلیل شرایط آب و هوایی مختلف، یکسان نیست همچنین عوامل محیطی دیگری هم در این مساله نقش دارد.
لینک کوتاه: https://wikiclean.ir/08c5