پنجشنبه, خرداد 29, 1404
  • ورود
  • مطالب
    • ابزارهای نظافتی
    • تکنولوژی
    • گفت‌وگو
    • مدیریت
    • نظافت صنعتی
    • نظافت عمومی
  • صفحه اصلی
  • مجلات
  • گالری تصاویر
  • ویدئو
  • نویسندگان
  • درباره ما
  • تماس با ما
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
ویکی کلین
  • مطالب
    • ابزارهای نظافتی
    • تکنولوژی
    • گفت‌وگو
    • مدیریت
    • نظافت صنعتی
    • نظافت عمومی
  • صفحه اصلی
  • مجلات
  • گالری تصاویر
  • ویدئو
  • نویسندگان
  • درباره ما
  • تماس با ما
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
ویکی کلین
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

صنعت نساجی: روند رو به رشد اتوماسیون در ریسندگی از فیلامنت تا فاستونی

مدت زمان مطالعه: 1 دقیقه
29 مرداد, 1403
در صنعت نساجی
صنعت نساجی
صنعت نساجی: روند رو به رشد اتوماسیون در ریسندگی از فیلامنت تا فاستونی

صنایع نساجی شامل همه مراحل تولید انواع الیاف، تبدیل الیاف به نخ، تبدیل نخ به انواع پارچه و همچنین شامل فرایندهای تکمیل بر روی پارچه و منسوجات مانند رنگرزی و چاپ است. صنعت نساجی تمام حوزه‌های مربوط به پوشاک و منسوجات را شامل می‌شود و کسانی که می‌خواهند در این بخش‌ها کار کنند باید به مراحل تولید و ماشین آلات نساجی آشنایی داشته باشند.

سیستم ریسندگی فیلامنت

معمولاً، فیلامنت در سیستم ریسندگی ذوب‌ریسی به‌وسیله‌ی تبدیل پلیمرها به چیپس (Chips)، رنگرزی ذوب و الکترود نمودن در مرحله‌ی پلیمریزاسیون انجام می‌گیرد. امروزه، تحقیق و توسعه‌ی صنعتی روش پلیمریزاسیون مداوم مستقیم را به‌عنوان یک متد تکنولوژیکی برای کاهش مصرف انرژی عمومی شناخته است. در این روش پلیمر مذاب به‌صورت مستقیم به ماشین ریسندگی تغذیه شده و از مرحله پلیمریزاسیون بدون تبدیل شدن به چیپس می‌گذرد. افزایش سرعت ریسندگی به تنهایی برای بهبود راندمان تولید خیلی ایده‌آل است اگر بتوانیم افزایش سرعت رو به ازدیادی در مرحله‌ی ریسندگی الیاف کوتاه داشته باشیم.

فیلامنت پلی‌استر عموماً توسط سرعتِ ریسندگی ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ متر در دقیقه، برداشت یک‌باره و کشش چهارمرحله‌ای یا پنج‌مرحله بزرگ‌تر تا رسیدن به تنش قابل‌قبول صورت می‌پذیرد. در ماشین برداشت در سرعت ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ متر در دقیقه، سرعت ریسندگی افزایش یافته، مولکول‌ها به‌صورت نسبی آرایش یافته و نخِ نسبتاً یک‌نواختی تولید که به‌نام Poy شناخته می‌شود. در مرحله‌ی تاب مجازی، کشش مورد نیاز راتأمین می‌نماید. به‌علاوه ماشین‌های برداشت در سال‌های اخیر تا سرعت ۶۰۰۰ متر در دقیقه افزایش یافته‌اند و به‌همین دلیل آرایش یافتگی مولکولی در این سرعت بسیار بهتر صورت پذیرفته و نخِ تولیدی به آرامی کشش یافته و برای انتقال به مراحلِ بعدی ریسندگی آماده می‌گردد.

صنعت نساجی
سیستم ریسندگی فیلامنت

این آرایش‌یافتگی بالا یا Hoy حد آمادگی برای کشیدگی در قیاس با کشش مورد قبول نخ است. در نتیجه راه‌های مختلفی برای روش Hoy برای تولید نخ کشش‌یافته در قسمت کشش به‌وسیله‌ی حرارت یا سرد نمودن و … وجود دارد. هر دو عامل سرعت بالایِ ماشینِ برداشت، اتوماسیون و بزرگ شدن بسته‌های تولیدی در پیشرفت بیشتر برای کاهش ضایعات، افزایش راندمانِ تولید به‌همراه عملیات ریسندگی با سرعتِ بالا و تعویض اتوماتیک در ماشینِ برداشت، از جمله مواردی است که مخصوصاً در آماده‌سازی برای کار بدون حضور اپراتور در کارخانجاتِ نساجی انجام شده است. برداشت فیلامنت‌های چندلا در یک پوزیشن، بین ریسندگی و مرحله‌ی برداشت برای تولید بیشتر نخ‌های فیلامنتی در یک فضای باریک با مصرف کمِ انرژی مؤثر بوده و به‌منظور افزایش تولید، مناسب است. مطابقِ روال، یک یا دو اسپیندل ریسندگی غالباً مشترک بوده اما در فیلامنت‌های ظریف برای چهار تا هشت اسپیندل، برداشت با همان شرایطِ قبلی است.

صنعت نساجی
ریسندگی فیلامنت

درحال حاضر با پیشرفت تکنولوژی در قسمت Poy سرعت تابندگی برای کشش و تاب افزایش یافته و ماشین‌ها معمولاً در زمان تولید پلی‌استر با ۸۰۰ متر در دقیقه و در زمان تولید نایلون با ۱۰۰۰ متر در دقیقه کار می‌نمایند. اگر قسمت به قسمت در نظر بگیریم واحد حساسِ تابِ مجازی در طی مطالعات تحقیقاتی انجام گرفته جهت عملکرد بالا با دیسک‌های اصطکاکی و سیستم تسمه‌های فشرده به صورت صنعتی مجهز شده‌اند. در ماشین‌های تکسچرایزینگ تغییرات قابل‌توجهی صورت گرفته است. این تغییرات تجهیزاتی شامل استفاده از هوا برای عمل تکسچرایزینگ و در نتیجه انواع مختلف نخ‌های مشابه نخ‌های ریسندگی از فیلامنت‌ها تولید می‌گردد.

مراحل تولید الیاف استیپل (کوتاه، بریده شده)

در مرحله‌ی ریسندگی، روش پلیمریزاسیون مداوم مستقیم، به یک روش اصلی تبدیل گردیده است. این روش تولیدِ نخ توسط تغذیه‌ی پلیمرِ مذاب مستقیماً از مرحله‌ی پلیمریزاسیون به ماشین ریسندگی صورت می‌گیرد. به‌هرحال در تولید الیاف چندجزئی در مقیاسِ کوچک چندجزئی، مرحله‌ی تبدیل بهبود یافته است. آن‌چه مرسوم است پلیمر به‌صورت چیپس (Chips) در مرحله پلیمریزاسیون و پس از خشک نمودن چیپس، آن‌را ذوب نموده و با عملِ الکترود نمودن به فیلامنت تبدیل می‌شود. در این مرحله افزایشِ سرعتِ ریسندگی، به بهبود و افزایشِ راندمان کمک می‌نماید، چراکه اسپینرت دارای تعداد زیادی سوراخ با ظرفیتِ بالاو گسترده هستند.

صنعت نساجی
الیاف استیپل

اسپینرت تقریباً ۲۰۰۰ سوراخ و در قیاس با تغییرات مورد تولید که افزایش در حدود ۱۰۰۰ سوراخ در هر بار است. بعضی از اسپینرت‌ها جهت کاهش هزینه‌ی مطمئن بین ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ سوراخ دارند. امروزه با افزایش ظرفیت ریسندگی، کن‌هایی با ظرفیت نگه‌داریِ ۱۰۰ تا ۳۰۰ کیلو و رنجِ ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ کیلو جهتِ نگه‌داری فیلامنت‌های ریسیده شده ساخته شده است. هم‌زمان نقل و انتقال کن‌های بزرگ مشکل بوده و به‌همین دلیل از لیفتراک‌های برقی یا تسمه نقاله استفاده می‌شود. در این ارتباط از خطوط ترانسپورت تسمه‌نقاله‌ای فول اتوماتیک به جهت کاهش نیروی انسانی و اطمینان از هزینه‌ی تولید با مرتبط نمودن خطِ تولید با قسمت تغذیه‌کن‌ها استفاده می‌شود.

رشد روزافزون تکنولوژی در مراحل کشش کمک شایانی برای تولید با ظرفیت بسیار بالا با سرعت‌های زیاد نموده است. افزایش ظرفیت در رنج‌های ۲۰۰۰ تن و ۳۰۰۰ تن در روز از ظرفیت‌های قبلی ۵۰۰ تن و ۱۰۰۰ تن در روز و سرعت افزایش سرعت در قسمت کشش ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر در دقیقه در بر داشته است. درحالی‌که در گذشته نهایت سرعت‌ها بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ متر در دقیقه بوده است. به‌طوری‌که مدلِ جدید ماشین‌های خیلی بزرگ با ظرفیت ۵۰۰۰ تن در در روز با سرعتِ ۳۰۰ متر در دقیقه ساخته شده است.

به‌منظورکاهشِ قیمت، ظرفیت بالا و سرعت بالا به‌همراه کنترل دقیقِ مراحل، تعداد قابل توجهی تحقیقات انجام گرفته که هم در کاهش قیمتِ تمام‌شده و هم در افزایش ظرفیت بسیار مؤثر بوده است. این سیستم به‌نام Spin-Draw و سیستم عملیاتی مستقیم معروف شده است. اما کلید موفقیت سیستم در این حقیقت که افزایش سرعت برای هر قسمت و درنتیجه توسعه عملکرد تولیدات با این روش، نهفته است. موفقیت باارزش دیگر در طراحی اجزاء حساس و مهم قسمت کریمپر و افزایش سرعت ادوات کاربردی برای مشابه‌سازی فروموج طبیعیِ نخ‌های ترکیبی غیرفلزی است.

ماشین های ریسندگی

توسعه و رشد تکنیکی و اتوماسیون در ژاپن در همین سال‌های نزدیک شروع شده است. امروزه بیش از ۳۵۰،۰۰۰ اسپیندل به‌صورت مداوم و اتوماسیون در مرحله‌ی مخلوط نمودن، حلاجی و کاردینگ تا مرحله‌ی کشش که براساس آخرین تغییرات و به‌روز شدن، در ژاپن کار می‌کند. سیستم شوت‌فید براساس نیاز ۳۵۰،۰۰۰ اسپیندل برای مراحل مداوم مخلوط نمودن، حلاجی تا کاردینگ که کاملاً مؤثر بوده و در جهت اتوماسیون و کاهش هزینه‌ها نقش دارد طراحی شده است.

صنعت نساجی
ماشین‌آلات ریسندگی

به‌هرحال این سیستم در انواع مختلف مناسب برای کنترل میزان تغذیه و قابل تنظیم برای هر میزان تغییر در تغذیه‌ی مواد ساخته شده است. در نتیجه برای پارت‌های مختلف تولید، داف اتوماتیک و ادوات و تجهیزات نقل و انتقال در سیستم بالشچه آماده و اجرائی شده است. بالشچه و فتیله در خیلی از مواقع خارج از محل اصلی و در انواع مختلف به‌صورت اتوماتیک تغذیه شده و رشد تکنیکی زیادی را برای مراحل اتوماسیون می‌طلبد. در بخش کاردینگ، افزایش سرعت‌ها، تولید به ۱۰۰ کیلوگرم در ساعت با تغییرات مطمئن در اصول کاردینگ و بهبود عملکرد در قسمت‌های بازکننده‌ی الیاف، رسانده است.

البته غلتک‌های داخلی وجود سیستم جفت کویلر و اتوماسیون عملکردهای جنبی مثل: سیستم جمع‌آوری ضایعات و گردوغباردر این افزایش تولید مؤثر بوده است. افزایش سرعت و یک‌نواختی تولید در ریسندگی در بخش شانه، سیلندر سوزن‌ها، با بهبود صفحات خاردار با سیلندر خارهای سیمی و یا هر دو صفحات استیل سوزنی، امکان‌پذیر گشته است. در حال حاضر عملکرد شانه تقریباً به ۲۴۰ تا ۲۵۰ نیپ در دقیقه رسیده است. بالشچه به صورت اتومات تغذیه و عملکرد اتوماتیک دافر نیز به این افزایش سر عت کمک نموده است. در قسمت کشش، سرعت تولید با بهبود مکانیزم کشش به ۵۰۰ متر در دقیقه رسیده است. در مرحله‌ی نیمچه نخ، پیشرفت بزرگی با ساخت ماشین‌های سرعت بالا و بسته‌های تولیدی حجیم و توان تولیدی ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ دور در دقیقه برای فلایر و برداشت ۱۴ تا ۱۶ اینچ، صورت پذیرفته است. حاصل همه‌ی این موارد، سهولت سیستم داف که قادر است بدون برداشتن فلایر کار نماید، اتوماتیک بودن دافر، کمک شایانی به بهبود عملکرد ماشین نیم-تاب یا فلایر نموده است.

صنعت نساجی
ماشین آلات ریسندگی نخ

در مرحله‌ی ریسندگی، عملکرد کاملاً یکنواخت به‌وسیله‌ی غلتک‌های دقیق و دقت عمل اسپیندل، کار ریسندگی را به بهترین شکل ممکن می‌سازد. در ژاپن تقریباً نیمی از دوک‌های ریسندگی مجهز به داف اتوماتیک برای کاهش هزینه‌ها گردیده است. اتوماسیون مقدمات تولید و بعد از تولید فتیله، نیمچه نخ و نخ و … در شرایط تولید و جابه‌جایی مواد اولیه اهمیت زیادی برای ماشین‌های ریسندگی دارد. دافر اتوماتیک و گره‌زن اتوماتیک نخ در ماشین‌های ریسندگی مثال خوبی برای استفاده‌ی درست از تکنولوژی است.

موارد مطرح‌شده در تعدادی از ماشین‌‌‌های ریسندگی در ژاپن است که یک سری از گره‌‌‌زن‌‌‌ نخ در مراحل پیوسته‌‌‌‌‌‌ی کار و موارد غیر پیوسته در قفسه‌‌‌های ریسندگی، برداشت نخِ نیم‌‌‌تاب تا مرحله‌‌‌ی پیچش نخ ریسیده شده روی بوبین به‌‌‌صورت اتوماتیک شده است که اتوماسیون گره‌‌‌زنِ نخ با یکدیگر یعنی اتوماسیون دافر هماهنگ گردیده است. در ماشین‌‌‌های سیستم ریسندگی اُپن-اند از نوع روتور سرعت‌‌‌ها تا ۸۰۰۰۰ دور در دقیقه افزایش‌یافته است.

این ماشین‌‌‌ها برای داف اتوماتیک آسان و تولید بسته‌‌‌های حجیم نخِ تولیدی طراحی‌شده است. گستردگی قابل‌توجه در کاهش هزینه مخصوصاً در مرحله‌‌‌ی ریسندگیِ نخ‌‌‌های مغزی ایجادشده است. در ژاپن ۲۵۰۰۰۰ چشمه‌‌‌‌‌‌ی ریسندگی اُپن-اند در حال فعالیت بوده و تغذیه‌‌‌ی اتوماتیک باسرعت بالا با درام تمیزکننده‌‌‌ی داخلی و غیره. با گسترش و بهبود عملکرد ماشین‌‌‌ها درمجموع به جهت گسترش نخ‌‌‌های قابل ریسیدن و بهبود کیفیت نخ، از نکات مثبت این پیشرفت است. در ماشین‌‌‌های ریسندگی اُپن-اند برای الیاف بلند نیز پیشرفت قابل‌ملاحظه‌ای وجود دارد. معمولاً سیستم ریسندگی اُپن-اند با سیستم روتور شناخته می‌‌‌شود، اما مدل‌‌‌های دیگر سیستم ریسندگی اُپن-اند مثل ایروُرتکس که بنام ماشین‌‌‌های سیستم ریسندگی پیچشی شناخته می‌‌‌شود نیز تولید می‌‌‌گردد. این ماشین‌‌‌ها هم عملاً در حال کار هستند و هم نمرات ظریف با سرعتِ ۱۴۰ تا ۲۰۰ متر در دقیقه تولید می‌‌‌کنند. به‌‌‌صورتی‌‌‌‌‌‌که رسیدن به یک تحول بزرگ و کامل را در ماشین‌‌‌های ریسندگی امکان‌‌‌پذیر ساخته‌‌‌اند.

سیستم ریسندگی فاستونی

اسم دیگر آن سیستم ریسندگی الیاف بلند است. سیستم‌‌‌های شستشوی پیشرفته همچون سیستم‌‌‌های شستشوی قلیائی، سیستم جت و برای شستشوی پشم وجود دارد. اما این سیستم‌‌‌ها غالباً برای جداسازی شن و سنگ‌‌‌های ریز موجود در پشم کاربردی ندارند. اصولاً برای شستشوی پشم از ماشین‌‌‌های شستشویی استفاده می‌‌‌شود که مخازن شستشوی آن عمق زیادی داشته باشد.

صنعت نساجی
ریسندگی فاستونی

جهتِ تولید محصولات نساجی با مواد اولیه‌‌‌ی مختلف، انواع ماشین‌‌‌ها با راندمانِ بالا همچون بازکننده‌‌‌ی الیاف تغذیه‌‌‌کننده با مقدار دقیق تغذیه، میکسر مناسب و با راندمان و کیفیت خوب ، تغذیه‌کننده‌‌‌ پشم اتوماتیک و … مراحل تولید مداوم مطابق با استانداردها و شرایط مطلوبِ تولید، با ترکیبِ نسبتاً خوب این ماشین‌‌‌ها امکان‌‌‌پذیر است. انواع کاردینگ‌‌‌های غلتکی سیلندری متناسب با انواع مواد ریسندگی، مطابق با نیاز کیفی و میزان ریسندگی موردنیاز، توسط سیلندر کاردینگ با عرضِ ۱۵۵۰ تا ۳۰۰۰ میلی‌‌‌متری ساخته شده‌‌‌اند.

صنعت نساجی
دستگاه ریسندگی فاستونی

بهبود کیفیت سرعت‌بالا و تولید بالا به‌‌‌وسیله‌‌‌ی اختراع نوارهای متالیک، افزایش کیفیت مواد و مراحل تولید دقیق با جفت دافرها به‌دست‌آمده است. تولید بالا با اطمینان از عملکرد شانه که کیفیت و توان تولیدی فتیله با ۱۶۰ نیپ در دقیقه را دارد حاصل می‌‌‌گردد. در حال حاضر سرعت ۱۸۵ نیپ در دقیقه برای ماکزیمم نرخِ تغذیه‌‌‌ی ۴۵۰ گرم در متر در نظر گرفته شده است. در سال‌‌‌های اخیر سیستم تغذیه‌‌‌ی مواد برای شانه بر اساس تغذیه‌‌‌ی بالشچه که رشد و توسعه‌‌‌ی این ماشین‌‌‌ها موجب تولید بسته‌‌‌های بزرگ بالشچه که به-منظور کاهش هزینه درکل، طراحی شده‌‌‌اند، امکانِ پیچش بسته‌‌‌های تا ۱۷۰ کیلوگرمی را داده است. مدلِ عمومی این ماشین، ماشین گیل، مخلوط‌‌‌‌‌‌کن و مرحله‌‌‌ی کشش با گیلِ میانی که موتور آن مجهز به اسکرواست. این ماشین با سرعتِ مطمئن ۲۲۰۰ دراپ در دقیقه کار می‌‌کند.

منبع: مجله «کهن» (مجله اختصاصی صنعت نساجی و فرش ماشینی ایران)

لینک کوتاه: https://wikiclean.ir/v9jn

حورا رضایی

حورا رضایی

مسئول روابط عمومی

برچسب ها: نمایشگاه نساجی

مطالب مرتبط

صنعت نساجی
صنعت نساجی

نظافت مدرن در صنعت نساجی

27 مرداد, 1403
نساجی
نمایشگاه

10 نمایشگاه‌ برتر نساجی و ماشین‌آلات جهان

23 مرداد, 1403
نمایشگاه بین‌المللی نساجی
نمایشگاه

همه چیز درباره سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی نساجی 1403

22 مرداد, 1403

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظافت عمومی

۸ پیامد پنهان خانه‌ نامرتب / چطور بی‌نظمی‌ بر سلامت روان و جسم ما اثر می‌گذارد؟

21 خرداد, 1404
مدیریت

راهکارهایی برای مقابله با اضطراب کارکنان در محیط کار / از شفاف‌سازی نقش هوش مصنوعی تا آمادگی در مواجهه با بی‌ثباتی اقتصادی

21 خرداد, 1404
تکنولوژی

تسکین درد با بازی؛ روش نوینی که نیاز به دارو را کاهش می‌دهد

18 خرداد, 1404
نظافت صنعتی

از بهداشت کارکنان تا نظافت محیطی: راهبردی جامع برای داروسازی نوین

18 خرداد, 1404
تکنولوژی

هوش مصنوعی، کلید جذب نسل جوان به صنعت ساخت و ساز؟

17 خرداد, 1404
محیط زیست

همۀ چیز درباره محیط زیست

13 خرداد, 1404
محیط زیست

هشدار جدی: فعالیت بی‌ضابطه معادن و خطر ابتلا به سرطان و مسمومیت برای بومی‌نشینان

12 خرداد, 1404
بهداشت و سلامت

ایران، رکورددار مصرف آنتی‌بیوتیک در جهان

11 خرداد, 1404
بهداشت و سلامت

نقش حیاتی آب و نمک در درمان گرمازدگی؛ فقط آب کافی نیست

10 خرداد, 1404
مدیریت

نگاهی نو و تحول‌ساز به استراتژی‌های منابع انسانی در 2025

7 خرداد, 1404
پست‌ بعدی

نقش واترجت در نظافت کارگاه ساختمانی

سخنی با شما
در کشور عزیزمان ایران فقدان یک مجله نظافتی به زبان فارسی که آگاهی‌های عمومی جامعه ایرانی را در این زمینه ارتقا دهد، همواره احساس می شد. از این روی تیم نشریه «ویکی کلین» همراه با جمعی از متخصصان فعال در این حوزه بر آن شد تا نشریه علمی جدیدی را به جمع مطبوعات فارسی زبان اضافه کند. هدف اصلی این مجموعه به انجام رساندن وظیفه مهم آگاهی دادن به فارسی زبانان و ایرانیانی است که مشتاق دانستن مطالب تازه در زمینه‌های نظافت، بهداشت و سلامت هستند و امید است اطلاعات مفید و تازه‌ای را در اختیار خوانندگان خود قرار دهد.

دسترسی سریع

  • درباره ما
  • تماس با ما
  • آرشیو مجله های ویکی کلین
  • سیاست حفظ حریم خصوصی
  • تبلیغات
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • آرشیو مجله های ویکی کلین
  • سیاست حفظ حریم خصوصی
  • تبلیغات
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • مطالب
    • ابزارهای نظافتی
    • تکنولوژی
    • گفت‌وگو
    • مدیریت
    • نظافت صنعتی
    • نظافت عمومی
  • صفحه اصلی
  • مجلات
  • گالری تصاویر
  • ویدئو
  • نویسندگان
  • درباره ما
  • تماس با ما

© 2023 - تمامی حقوق برای سایت ویکی کلین محفوظ می باشد.

خوش آمدید!

به حساب خود در زیر وارد شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم

افزودن لیست پخش جدید