چهارشنبه, اردیبهشت 31, 1404
  • ورود
  • مطالب
    • ابزارهای نظافتی
    • تکنولوژی
    • گفت‌وگو
    • مدیریت
    • نظافت صنعتی
    • نظافت عمومی
  • صفحه اصلی
  • مجلات
  • گالری تصاویر
  • ویدئو
  • نویسندگان
  • درباره ما
  • تماس با ما
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
ویکی کلین
  • مطالب
    • ابزارهای نظافتی
    • تکنولوژی
    • گفت‌وگو
    • مدیریت
    • نظافت صنعتی
    • نظافت عمومی
  • صفحه اصلی
  • مجلات
  • گالری تصاویر
  • ویدئو
  • نویسندگان
  • درباره ما
  • تماس با ما
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
ویکی کلین
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

«نظافت»، اصل اولیه در داروسازی است / گفت‌وگو با دکتر عبداله گرجی، معاون تولید و بهره‌برداری شرکت داروسازی «لقمان»

مدت زمان مطالعه: 1 دقیقه
16 شهریور, 1402
در گفت‌وگو
«نظافت»، اصل اولیه در داروسازی است
«نظافت»، اصل اولیه در داروسازی است

دکتر عبداله گرجی متولد 1366، داروساز و معاون تولید و بهره‌برداری شرکت داروسازی لقمان است. با او که پیش از این به عنوان مدیرتولید شرکت داروسازی ابوریحان و شرکت فرآورده‌های دارویی و تزریقی ایران فعالیت داشته، پیرامون نظافت در شرکت‌های تولید دارو گپ و گفتی داشتیم که در ادامه با هم می‌خوانیم:

 

جناب دکتر، راجع به سابقه و پیشینه داروسازی لقمان توضیح دهید.

شرکت لقمان در سال 1347 با نام «شرکت سهامی صنایع دارویی بین‌المللی» (آی – دی – آی) راه‌اندازی شد و در سال 1362 به «شرکت دارویی و بهداشتی لقمان» (سهامی خاص) تغییر نام داد. در سال 1371 شرکت به سهامی عام تغییر کرد و وارد بورس شد. نزدیک به 130 قلم کالای دارویی و بهداشتی اعم از قرص، کپسول، سوسپانسیون و شربت، داروهای تزریقی، کارتریج و درواقع یک سبد کامل از محصولات دارویی در شرکت لقمان تولید می‌شود.

 

صنعت داروسازی ایران در مقایسه با صنعت دارویی جهان در چه جایگاهی قرار دارد؟

مقایسه اقتصادی که همواره با تحریم روبه‌رو بوده با اقتصاد آزاد کمی سخت است، اما می‌شود این موضوع را در چند جهت بررسی کرد. بهداشت و بحث اقتصاد بهداشت حدود 7درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) دنیا را تشکیل می‌دهد. از این 7درصد، 14درصد مربوط به درآمد داروهای تولیدی شرکت‌های مختلف است. درآمد شرکت‌های دارویی دنیا تا آخر سال 2024 نزدیک به 6/1 تریلیون دلار می‌رسد و این درآمد در داخل کشور ما چیزی نزدیک به 300هزار میلیارد تومان یا چیزی نزدیک به 6 الی 7 میلیارد دلار است. پس مقایسه 7 میلیارد دلار با 6/1 تریلیون دلار، کار سختی است. اما نکته اصلی اینجاست: کشوری که دچار تحریم‌های بسیار زیاد است، بتواند اقسام و اشکال مختلف دارو را در اختیار مصرف‌کنندگان خودش قرار دهد. در حال حاضر در کشور ما دسترسی به دارو نسبت به سایر کشورها بسیار راحت‌تر است. از نظر قیمت، کشور ما از کشورهای پیشرفته و همچنین کشورهای اطرف، به مراتب پایین‌تر است و درخصوص صنعت دارو، نیازهای کشور تا 97 درصد تأمین است. 3درصد فقط درخصوص واردات مشکل داریم و دسترسی داروها هم برای بیماران بسیار راحت شده است، اگرچه در مقاطعی هم مشکلاتی به وجود آمده است.

 

در دوران کرونا تقاضای دارو به شدت افزایش پیدا کرد. کسب‌وکار شما با چه چالش‌هایی برای پاسخ به این تقاضاها رو‌به‌رو بود؟

وقتی کلمه «تقاضا» می‌آید، باید «عرضه»ای هم در کنارش باشد. دارویی باید باشد که توسط بیمار خریداری شود. اتفاقی که در آن مقطع به وجود آمد، این بود که تقاضا بسیار زیاد شد و شرکت ما مثل تمام شرکت‌های دیگر درخصوص زنجیره تأمین دچار مشکل شد؛ به این معنا که بحث تأمین ارز برای خرید مواد اولیه و انتقال آن به کشور با توجه به اینکه تمام کشورها حتی در مقاطعی مرز‌های خودشان را هم بسته بودند، یکی از چالش‌های اساسی ما بود. چالش دیگر، مدیریت نیروی انسانی بود. با توجه به اینکه سلامت نیروی انسانی برای ما اولویت اصلی است؛ در داخل شرکت، رفتار تولیدی ما باید به گونه‌ای می‌بود که باعث افزایش پاندمی نشود. ما باید این اطمینان را به نیروی خودمان می‌دادیم که مشکلی برایش پیش نمی‌آید.
چالش دیگر، افزایش شیفت‌های کاری بود. چون ملاحظاتی را برای کرونا داشتیم که باعث افزایش زمان کاری شد و این موارد، مسائل مهمی بود که در دوران کرونا مدیریت را به چالش کشید.

 

رعایت نظافت در کارخانه‌های داروسازی از اهمیت بسزایی برخوردار است. چه راهکارهایی برای استفاده بهینه از تجهیزات مربوطه و صرفه‌جویی در زمان جهت نظافت کارخانه مد‌نظر قرار می‌دهید؟

درخصوص نظافت، اولین نکته مهم، بحث فرهنگ‌سازیِ آن بود که البته هزینه‌هایی را هم برای سازمان در برداشت. خرید چندبرابریِ ماسک و طراحی سبد کالای بهداشتی برای پرسنل و خانواده‌هایشان، هم بحث فرهنگی داشت، هم بحث اقتصادی. مجاب کردن نیروها برای استفاده‌کردن از ماسک به‌صورت دائمی و تعویض به موقع آن، ضدعفونی‌کردن محیط‌های عمومی مثل رستوران‌ها و حتی فضاهای اختصاصی مثل محیط‌های کار با ضدعفونی‌کننده‌ها مثل الکل و اتانول به طور مرتب راهکارها و تمهیداتی بود که شرکت آن زمان برای مقابله با کرونا اندیشید و البته همچنان این روند وجود دارد که اگر بحران یا پیک دوباره‌ای به وجود بیاید، شرکت می‌تواند از این دستورالعمل‌ها استفاده کند.

«نظافت»، اصل اولیه در داروسازی است
کارخانه داروسازی لقمان

حین بازدید از کارخانه همچنان پروتکل‌های سخت‌گیرانه وجود داشت؛ این نظارت، تا چه حد ناشی از دوران کرونا است؟

اصل اولیه در داروسازی بحث نظافت است. وقتی دارویی قرار است به سلامت فرد کمک کند، باید خط تولیدش عاری از هرگونه میکروارگانیسم و آلودگی باشد. استاندارهای بسیار خاصی از قدیم در کارخانه وجود دارد. آژانس‌های رگولاتوری در دنیا بحث‌های نظافتی را به شدت پیگیری می‌کنند و در این خصوص پیشرفته هستند که در قالب GMP (Good manufacturing practice) یک سری راهنمایی‌هایی برای نظافت و شست‌وشو دارند که این‌ موارد از قبل هم اجرا می‌شده و دستورالعمل‌هایی که در خطوط تولید مشاهده کردید، از قبل وجود داشته است.

حال در دوران کرونا سختگیری‌های بیشتری درخصوص استفاده از وسایل پیشگیری مثل ماسک و دستکش و استفاده از ضدعفونی‌کننده‌های دست اجرا شد.

 

در شرکت لقمان از چه نوع دستگاه‌های مکانیزه نظافتی استفاده می‌شود؟

سعی ما بر این است که از ظرفیت به‌روز دستگاه‌های مکانیزه نظافت استفاده کنیم. ما نظافت را از دو زاویه می‌بینیم: نظافت عمومی و نظافت اختصاصی.
نظافت عمومی همان نظافتی است که شامل اماکن عمومی شرکت می‌شود؛ مثل راهروها، رستوران‌ها، محوطه‌ها و… این‌ها سطح‌های عمومی شرکت هستند. اما یک سری نظافت‌های اختصاصی هم داریم مثل نظافت دستگاه‌های تولیدی که خیلی خاص‌تر است و سیستم‌های خاص خودشان را دارند؛ مثل سیستم‌های CIP و ‌SIP.
درخصوص نظافت عمومی، ما دستگاه اسکرابر را داریم. متأسفانه سوییپر نداریم که باید تأمین کنیم و جاروبرقی‌های صنعتی در مجموعه وجود دارد که در بخش تولید و یا بخش‌های دیگر از آن‌ها استفاده می‌کنیم.

 

نظافت دستگاه تولید شربت به چه روشی انجام می‌شود؟

نظافت این دستگاه‌ها شامل چندین قسمت می‌شود؛ تانک‌های ساخت، مسیرهای انتقال و خود دستگاه و شست‌و‌شویی که توسط آب PW یا آب خالص و با استفاده از ضدعفونی‌کننده‌ها انجام می‌شود. انتخاب ضدعفونی‌کننده‌ها دقیقاً براساس جوابیه آزمایش کنترل میکروبی است که یک زمانی را برای استفاده از هر کدام از ضدعفونی‌کننده‌ها معتبر می‌داند. تمام تانک‌ها، مسیر و دستگاه کاملاً با آب PW شسته و ضدعفونی شده و اعتبارسازی شست‌وشو برای آن انجام می‌شود.

ما در خصوص اشکال دارویی در واحد شربت‌سازی، غیر از شربت، اشکال دیگری مانند Suspension هم داریم که نظافت دستگاه‌های تولید این داروها، کار سختی است. میزان دبی، دما و فشار آب ورودی و همچنین نوع ماده شوینده می‌تواند در محصولات مختلف، متفاوت باشد.

در طراحی‌های جدید تانک‌ها، اسپری بال یا مسیرهایی روی تانک‌ها تعبیه می‌شود که از این طریق آب و ماده ضدعفونی‌کننده داخل تانک به چرخش درمی‌آید و نظافت به این شکل انجام می‌شود. با این کار، در فضا و قیمت صرفه‌جویی شده و دیگر نیازی به استفاده از دستگاه مجزای نظافتی برای شست‌وشوی تانک‌ها و دیگر وسایل نیست.

درون دستگاه‌های به روز، سیستم نظافت وجود دارد و اگر دستگاه قدیمی باشد، نظافت و شست‌وشو به صورت بیرونی یا COP (Clean out place) انجام می‌شود.

 

توقع شما از یک مجله نظافت صنعتی چیست؟

هر چقدر سطح علمی مطالب بالاتر باشد و ماهنامه خودش را با مسائل روز تطبیق دهد، می‌تواند به افزایش سطح دانش مخاطب، در انتخاب و چگونگی استفاده از تجهیزاتِ به‌روز کمک کند که برآیند آن، افزایش فرهنگ نظافت در همه سطوح صنایع مختلف می‌شود.

 

و صحبت پایانی …

امیدوارم این گفت‌وگو به افزایش سطح علم و دانش مجله و مخاطبان آن کمک کرده باشد.

…………………………………………………………………………..

این مطلب در صفحات 10 و 11 ماهنامه شماره ۳۵ «ویکی کلین» منتشر شده است.

حورا رضایی

حورا رضایی

مسئول روابط عمومی

برچسب ها: دکتر عبداله گرجیشرکت داروسازی لقماننظافت صنعتی

مطالب مرتبط

شهرام شجاعی، شف بین‌الملل
گفت‌وگو

چالش‌های بهداشت محیط در رستوران‌ها / گفت‌وگو با مهندس شهرام شجاعی، شف بین‌الملل

28 اردیبهشت, 1404
اشکان بهرامی
گفت‌وگو

کارخانه تمیزتر، محصول بهتر / گفت‌وگوی اختصاصی با مهندس اشکان بهرامی، فعال در حوزه صادرات محصولات فولادی

17 اردیبهشت, 1404
دست‌های آلوده
گفت‌وگو

دست‌های آلوده؛ قاتلان خاموشی که هر روز با آن‌ها زندگی می‌کنیم / گفت‌و‌گو با دکتر محمد علی نیلفروش‌زاده، عضو انجمن متخصصان پوست

16 اردیبهشت, 1404
بررسی نقش پهپادها در ارتقای ایمنی محل کار در گفت و گو با تیم الدریج
گفت‌وگو

بررسی نقش پهپادها در ارتقای ایمنی محل کار / گفت‌وگو با تیم الدریج، رئیس جهانی ایمنی و بهداشت در JLL (شرکت جهانی مدیریت پروژه‌های ساختمانی)

8 اردیبهشت, 1404
مهندس رضا طهماسبی
گفت‌وگو

در آینده نزدیک نظافت هوشمند یک امر بدیهی خواهد بود / گپ‌وگفتی با مهندس رضا طهماسبی، طراح و مشاور ارشد معماری

3 اردیبهشت, 1404
دکتر مهدی ابوالفتحی، صاحب برند عطر نافه
گفت‌وگو

تلاش می‌کنیم هیچ آلایندگی به محیط زیست منتقل نشود / گپ‌وگفتی با دکتر مهدی ابوالفتحی، صاحب برند عطر نافه

30 فروردین, 1404

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تکنولوژی

بیل گیتس: ۳ شغلی که هوش مصنوعی هرگز جای آن‌ها را نخواهد گرفت

29 اردیبهشت, 1404
گفت‌وگو

چالش‌های بهداشت محیط در رستوران‌ها / گفت‌وگو با مهندس شهرام شجاعی، شف بین‌الملل

28 اردیبهشت, 1404
گالری تصاویر

گزارش تصویری نشست تخصصی مدیران عامل و رؤسای سازمان‌ها و شرکت‌های مدیریت پسماند شهرداری‌های کشور

27 اردیبهشت, 1404
گزارش

گزارش اختصاصی ویکی‌کلین از نشست تخصصی مدیران عامل و رؤسای سازمان‌ها و شرکت‌های مدیریت پسماند شهرداری‌های کشور

27 اردیبهشت, 1404
بهداشت و سلامت

چطور از گرمازدگی در امان بمانیم؟

24 اردیبهشت, 1404
تکنولوژی

نجات اقیانوس‌ها از زباله‌های پلاستیکی با کمک هوش مصنوعی

22 اردیبهشت, 1404
محیط زیست

چالش‌ها و راهکارهای «بازیافت ساده‌تر» برای کسب‌وکارها

21 اردیبهشت, 1404
گفت‌وگو

کارخانه تمیزتر، محصول بهتر / گفت‌وگوی اختصاصی با مهندس اشکان بهرامی، فعال در حوزه صادرات محصولات فولادی

17 اردیبهشت, 1404
گفت‌وگو

دست‌های آلوده؛ قاتلان خاموشی که هر روز با آن‌ها زندگی می‌کنیم / گفت‌و‌گو با دکتر محمد علی نیلفروش‌زاده، عضو انجمن متخصصان پوست

16 اردیبهشت, 1404
نظافت صنعتی

نظافت کانال‌های هوا با تکنولوژی رباتیک پیشرفته

15 اردیبهشت, 1404
پست‌ بعدی

مصرف پلاستیک‌های یک‌بار مصرف ممنوع

سخنی با شما
در کشور عزیزمان ایران فقدان یک مجله نظافتی به زبان فارسی که آگاهی‌های عمومی جامعه ایرانی را در این زمینه ارتقا دهد، همواره احساس می شد. از این روی تیم نشریه «ویکی کلین» همراه با جمعی از متخصصان فعال در این حوزه بر آن شد تا نشریه علمی جدیدی را به جمع مطبوعات فارسی زبان اضافه کند. هدف اصلی این مجموعه به انجام رساندن وظیفه مهم آگاهی دادن به فارسی زبانان و ایرانیانی است که مشتاق دانستن مطالب تازه در زمینه‌های نظافت، بهداشت و سلامت هستند و امید است اطلاعات مفید و تازه‌ای را در اختیار خوانندگان خود قرار دهد.

دسترسی سریع

  • درباره ما
  • تماس با ما
  • آرشیو مجله های ویکی کلین
  • سیاست حفظ حریم خصوصی
  • تبلیغات
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • آرشیو مجله های ویکی کلین
  • سیاست حفظ حریم خصوصی
  • تبلیغات
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • مطالب
    • ابزارهای نظافتی
    • تکنولوژی
    • گفت‌وگو
    • مدیریت
    • نظافت صنعتی
    • نظافت عمومی
  • صفحه اصلی
  • مجلات
  • گالری تصاویر
  • ویدئو
  • نویسندگان
  • درباره ما
  • تماس با ما

© 2023 - تمامی حقوق برای سایت ویکی کلین محفوظ می باشد.

خوش آمدید!

به حساب خود در زیر وارد شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم

افزودن لیست پخش جدید