احمد شاهوند – در ایستگاه چهلم فصلنامه ویکیکلین با 68 صفحه میزبان شما عزیزان هستیم. در این شماره سه گفتوگوی جذاب و خواندنی داریم با دکتر مهدی ابوالفتحی صاحب برنده عطر «نافه»، دکتر مهدی محمدی مشاور برندینگ، بازاریابی و فروش در حوزه ساختمان و مهندس رضا طهماسبی طراح و مشاور ارشد معماری که خواندنشان خالی از لطف نیست.
طبق شماره های گذشته هم ماهنامه Tomorrow’s Cleaning ده سوال همیشگی را اینبار از لورین لارمن نماینده مؤسسه بریتانیایی علوم پاکسازی (BICSC) پرسیده که پاسخهای ایشان خواندنی است.
«آلودگی» قطعا باعث آسیب و اختلال به موجودات زنده و فضا شده و ناپایداری را به وجود میآورد. پرونده این شماره را به بررسی انواع آلودگی محیط زیست اختصاص دادیم که سمیه آهنگران تنظیم آن را بر عهده داشته است. پرونده پُر و پیمانی شده که واقعا خواندنی است.
در شماره 36 پیرامون مثلث نظافت صنعتی صحبت کردیم و در این شماره دکتر علی امامی به بررسی بیشتر و جزئیتر ضلع شویندههای صنعتی پرداخته و از تأثیرات آن بر اسکرابرهای مختلف گفته است.
در شماره چهل، دو دستگاه نظافتی معرفی کردیم: واترجت فوق فشار قوی برند Falch (مناسب صنایع سنگین مثل فولاد و نفت) و اسکرابر رباتیک META-SCRUB 60. همچنین از رونمایی اسکرابر جدید برند Nilfisk گفتیم.
برای معرفی هرچه بهتر واترجت فوق فشار قوی، داود مهرائی پیرامون تأثیرگذاری این دستگاه در رسوب زدایی در صنایع فوق سنگین مطلبی نوشته است که پیشنهاد میکنم مطالعه کنید.
در بخش معرفی کتاب هم طبق روال قبل، سوگل جهانشاهی شش کتاب مدیریتی جدید معرفی کرده که پیشنهاد می کنم اگر دغدغه مدیریت دارید، حتما این کتاب ها را تهیه کرده و مطالعه کنید.
دکتر حسین طاهری معمار خوش فکر و کاربلد با تیم حرفهایاش، طرح معماری یک مدرسه با الگوبرداری از معماری سنتی که ایدهای نو برای صرفهجویی در انرژی است را برایمان تشریح کرده است. مطالعه این طرح، خالی از لطف نخواهد بود.
دلیا کانینگ رئیس شورای نظافت بریتانیا هم از ریاست یکسالهاش و چالشهایی که پیش رو داشته، گفته است.
***
الهام آمرکاشی که از شماره 17 به جمع تحریریه ویکیکلین پیوست و ویراستاری مطالب را بر عهده گرفت، پس از انتشار شماره 39 از جمع ما خداحافظی کرد. همکاری با ایشان دوران خوب و درخشانی بود. امیدوارم هرجا هست، سلامت و موفق باشد.
در پایان از آرش عبدی عزیز، دوست و رفیق چندین سالهام که در این شماره بیشتر از یک «ویراستار» من را همراهی کرد و همچنین از سمیه آهنگران که در جمعآوری و تنظیم برخی از مطالب این شماره یار و یاور من بود، تشکر و قدردانی میکنم.
***
اوایل مهرماه فرصتی دست داد تا به اتفاق خانواده سفری به شهر مشهد داشته باشم. هر دو مسیر رفت و برگشت را با قطار طی کردیم و در یک هتل چهارستاره ساکن شدیم.
نظافت قطار، هتل و محوطه حرم مطهر امام رضا (ع) را در این سفر سه روزه زیر نظر داشتم و تجربیاتی را از سر گذراندم که بد ندیدم خیلی کوتاه با شما در میان بگذارم. در مواجهه اولیه با قطار بین شهری تنها چیزی که برایم اهمیت داشت، تمیزی ظاهر قطار بود. در مسیر برگشت با قطاری مواجه شدم با ظاهری کهنه و فرسوده که به نظرم تلاش بیهودهای برای پوشاندن این عیب بزرگ شده بود. عدم شستوشوی بدنه قطار در تجربه مسافر اثر منفی میگذارد حتی اگر داخل قطار به صورت VIP بازسازی شده باشد، هرچند که «رنگ رخساره خبر میدهد از سر ضمیر». داخل قطار هم در قیاس با قطار مسیر رفت، چنگی به دل نمیزد و در کل تجربه سفر در مسیر برگشت چندان دلنشین نبود. از نو و تازه نبودن ملحفهها با بدترین سلیقه در انتخاب نقش و نگار و رنگ که در یک بستهبندی زشت ارائه شد تا عدم وجود کوسن برای نشستن راحت و حتی نامناسب بودن قرارگیری باند صوتی (که در سقف قرار داشت) که نه تنها صدایش به افرادی که مشغول تماشای ویدئو بودند میرسید بلکه کسی را که در طبقه دوم مشغول استراحت بود را آزار میداد، همه و همه تجربه خوبی را حداقل برای من به جا نگذاشت. گفته میشد که قطار مذکور بازسازی شده اما ظاهرا به اصلیترین نکاتی که برای آسایش مسافر مهم است، هیچ توجهی نشده بود. البته مسافران هم در این تجربه ناخوشایند بیتقصیر نبودند. در کوپههای اطراف کوپه ما یکی دوجین کودک و خردسال قد و نیمقد حضور داشتند که راهروی قطار را با کوچه پسکوچههای محل زندگیشان اشتباه گرفته و مدام با دویدن و شلوغ کاری، آسایش را از ما سلب کرده بودند. همچنین عدم رعایت بهداشت در سرویسهای بهداشتی بیداد میکرد. یکی از مسافران حتی زحمت فشار دادن دکمه تخلیه را هم به خود نداده بود!
اتفاقا در این شماره از طراحی و بهینهسازی سیستم کنترل اتوماتیک برای دستگاه شستوشوی قطارهای مترو و قطارهای شهری گفتیم که خواندنی است.
هتل چهارستارهای که ما در آن ساکن بودیم، نوساز بود و تنها دو سال از ساخته شدنش میگذشت؛ اما از امکانات یک هتل پنج ستاره برخوردار بود. از بهترین متریال برای دکوراسیون داخلی که طراحی فوقالعادهای هم داشت، استفاده شده بود. میتوانم بگویم تقریبا همه چیز در بهترین شکل خود قرار داشت. از ضدعفونی شدن سرویس بهداشتی و سرویس حمام تا قرار داشتن حوله، مسواک و شویندههای دستهبندی شده (شامپوی بدن، شامپوی سر، مایع صابون و …) و مهمتر از هر چیزی نظافت بیعیب و نقص بود که توجه ما را جلب کرد.
در نظافت حرم امام رضا (ع) هم که جای هیچ حرفی نبود جز استفاده از مکندههای کهنه و فرسوده برای نظافت فرشهای صحنها که جای تعمق دارد! یکی از نکات جالب در سه بار مراجعه به حرم، عدم حضور اسکرابر در زمانهای پرتردد بود که این موضوع نشان میداد سعی شده نظافت محوطه در مواقع کمتردد انجام شود.
برای هر شخصی، قطعا تجربه حال خوب در یاد و خاطره خواهد ماند، به همین دلیل رعایت نظافت و بهداشت در به دست آمدن این حال خوب، مؤثر و کلیدی است.
برای مشاهده ویدئوی این مطلب اینجا را کلیک کنید.
برای مشاهده آنلاین تمامی صفحات شماره 40 ویکیکلین اینجا را کلیک کنید.
لینک کوتاه: https://wikiclean.ir/ftgj