چگونه به آرامش دست یابیم/ کتاب «الفبای مدیریت عمر» نوشته احمد روستا که توسط انتشارات نگاه نوین در سال 1402 منتشر شد، رویکردی نوین و هدفمند به مدیریت زندگی فردی ارائه میدهد. این کتاب به مخاطبان خود میآموزد که چگونه از زمان به عنوان یک منبع ارزشمند و منحصر به فرد، به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.
درباره کتاب
یک چالش بیپایان
در طول تاریخ، همواره تلاش برای درک و مدیریت بهتر زندگی، یک چالش بیپایان برای انسانها بوده است. در دنیایی پر از تغییرات، چگونگی مدیریت عمر، نقشی مؤثر در زندگی فردی و حرفه ای دارد. کتاب “الفبای مدیریت عمر” به تشریح اصول و مفاهیم مدیریت زندگی و بررسی ژرف و گسترده ابعاد مختلف زندگی انسان میپردازد.
این کتاب با تغییر نگرش افراد، به کمک رویکردهایی نوین، مفهوم مدیریت عمر را نقد میکند. این اثر، فراتر از روشها و تکنیکهای سنتی رفته و به بحرانها و مسائل عمیقتری میپردازد که هر فرد در مسیر زندگی خود ممکن است با آنها مواجه شود.
کتاب «الفبای مدیریت عمر»، نقطۀ اوج خلق چنین روشها و راهکارها در کارنامۀ پربار احمد روستا بوده و سرشار است از الگوهایی گرهگشا که خودِ او به آنها دست یافته و در قالب واژگانی آهنگین و مؤثر به مخاطبان ارائه کرده است.
درباره نویسنده
در هفتم فروردینماه سال ۱۳۲۷، در شهر تاریخی یزد، کودکی چشم به جهان گشود که بعدها به پدر بازاریابی نوین ایران شهرت یافت. احمد روستا، فرزند خانوادهای فرهنگی و اصیل بود. احمد روستا از همان دوران کودکی، علاقه زیادی به علم و دانش داشت. در دوران تحصیل، همواره از شاگردان ممتاز بود و در مسابقات علمی و پژوهشی شرکت میکرد. بعد از پایان تحصیلات دبیرستان، در رشته مدیریت بازرگانی دانشگاه تهران پذیرفته شد و در سال ۱۳۵۴ با رتبه اول از این دانشگاه فارغ التحصیل شد.
بعد از فارغ التحصیلی، برای ادامه تحصیل به انگلستان رفت و در دانشگاه برادفورد، مدرک دکترای مدیریت خود را در رشته بازاریابی دریافت کرد. پس از بازگشت به ایران، به عنوان استادیار دانشگاه شهید بهشتی مشغول به تدریس شد. دکتر روستا در طول سالهای تدریس خود، شاگردان زیادی را تربیت کرد که امروزه از چهرههای سرشناس و موفق در عرصه بازاریابی و مدیریت محسوب میشوند.
دکتر روستا علاوه بر تدریس، در زمینه پژوهش و مشاوره نیز فعالیتهای گستردهای داشته است. ایشان تاکنون بیش از ۱۰۰ مقاله علمی در مجلات و کنفرانسهای معتبر داخلی و خارجی منتشر کردهاند و بیش از ۲۰ کتاب و جزوه آموزشی در زمینههای مختلف مدیریت و بازاریابی تألیف کردهاند.
دکتر روستا خدمات ارزندهای به جامعه علمی و کسب و کارهای ایرانی ارائه کردهاند. ایشان، با تلاشهای خود، نقش مهمی در توسعه بازاریابی نوین و بهبود عملکرد کسبوکارهای ایرانی داشتهاند. احمد روستا بیش از 40 سال از عمرش را صرف تدریس، تحقیق و مشاوره در زمینهٔ امور بازاریابی، صادرات، تبلیغات و مدیریت استراتژیک کرد. او مؤسس و مدیرعامل اولین شرکت تحقیقات و مشاوره بازاریابی به نام «راستابین» و همچنین مدیرعامل و رئيس هیئت مدیره شرکتهای دولتی و خصوصی بود. تاکنون بیش از پنجاه جلد کتاب در زمینه مدیریت و بازاریابی از این نویسنده منتشر شده است.
مقدمه
مدیریت زندگی فردی
نویسنده تأکید میکند که مدیریت عمر نه صرفا به طول عمر بلکه به کیفیت عمر نیز توجه دارد. الفبای مدیریت عمر» با بهرهگیری از علوم و فنون گوناگون، به خوانندگان کمک میکند تا با برنامهریزی دقیقتر، تصمیمگیری هوشمندانهتر و بهرهوری بیشتری از زمان و منابع، به زندگی خود معنا داده و به موفقیت برسند.
برای دستیابی به این هدف، کتاب سه اصل بنیادین را مطرح میکند:
اصل اول: تغییر و تحول دائمی: عمر نماد تغییر و تحول دائمی است. بنابراین، برای مدیریت زندگی، باید مهارتهای مدیریت تحول را آموخت.
اصل دوم: رشد و پیشرفت مداوم: انسان همواره در پی کمال است، اما هرگز به کمال مطلق نمیرسد. بنابراین، باید به رشد و پیشرفت مداوم خود توجه داشت.
اصل سوم: نسبیت و وابستگی: موفقیت و شکست، نسبی و وابسته به عوامل متعددی هستند. بنابراین، باید از نظریه سیستمها و مدیریت سیستمی استفاده کرد.
نویسنده بر این باور است که درک و مدیریت این سه اصل میتواند به مدیریت بهتر عمر و کسب عزت، موفقیت و رضایت منجر شود. مدیریت عمر یعنی شما بتوانید چیزهایی را که برای داشتن یک زندگی پربار، شاد و رضایتبخش نیاز است بهدست آورید. مدیریت عمر درواقع تغییر طرز فکر شماست تا بتوانید استرس را کنترل کنید، بر احساسات خود مسلط شوید و با انجام کارهایی ساده زندگی خود را مدیریت کنید.
بخشی از کتاب
آرامش و آسایش مکمل هم هستند
«آرامش، آسایش و ارزش» از جمله آثار مدیریت عمر و نتیجه زندگی مفید و مطلوب هستند. آرامش، مهمترین و ارزشمندترین حالت روحی و روانیست که خود نتیجهی هماهنگی، تناسب و پیوند سازگارِ مجموعهای از عوامل بهویژه عناصر هفتگانهی آمیزهی عمر یا هفت «ع»، «عقل، عاطفه، عقیده، علم، عرضه، عزتنفس و عمل صالح» است. در دنیایی که ناآرامی، تنش، ناامنی، خشونت، بیتابی، پریشانی، اضطراب، افسردگی، آشوب و بحران بهطور فزاینده و چشمگیر وجود دارند، دستیابی به آرامش و حفظ آن، یک ضرورت و نیاز جدیست. آرامش، بهمعنای آسانی، آسودگی، راحتی و احساس لذت و رضایت از هستها است. آرامش اکتسابی، اقتضایی، و نسبی است که هرکس در طول حیات خود بارها آن را بهدست میآورد و از دست میدهد.
آرامش و آسایش، مکمل هم هستند و دستیابی به آرامش و آسایش، نتیجهی توجه و تمرکز روی مجموعهای از عوامل انسانی، اخلاقی، ارزشی، اقتصادی و اجتماعی است. سعی کنید شرایطی را فراهم کنید تا در مسیر سالم و سازنده، به ارزشهای مادی و معنوی بیشتری دست پیدا کنید.
تلاش کنید با مدیریت صحیح، راهکارهای مناسبی برای حفظ آرامش پیدا کنید و آن را به کار بگیرید. بایدها و نبایدها را بشناسید و از آنها استفاده کنید.
انسان، موجودی ارزشمند و ارزشآفرین است. کشف، شناخت و درک ارزشها و تلاش برای ترویج آنها باعث میشود تا آرامش و آسایش معنا و مفهوم بهتری داشته باشد.
اگرچه عوامل بسیار متنوع و زیادی در ایجاد، تقویت و حفظ آرامش موثرند، ولی بعضی از آنها نقش مهمتری دارند که به آنها میپردازیم.
ایمان و اعتقادات خود را تقویت کنید تا گرفتار ترس ویرانگر و نگرانیها، تشویشها و سستشدن در برابر سختیها نشوید. هر اندازه ایمان قویتری داشته باشید، لغزش و لرزش کمتری خواهید داشت. بسیاری از تنشها و رنجشها، نتیجهی ایمان سست است.
«گاهی با توجه به موسیقی مناسب، مطالعهی اشعار و گفتهها، نوشتههای انگیزهبخش و امیدوار کننده، حضور در طبیعت، رازونیاز و مناجات با خدا و ارتباط با انسانهایی که آرامش در گفتار و رفتار آنان موج میزند، میتوانیم زمینهساز آرامش باشیم».
انسان موفق کسی است که بتواند ضمن دستیابی به آرامش روحی و روانی، به آسایش هم دست پیدا کند. آسایش، نتیجهی تلاش برای دست یابی به رفاه و فراوانی است که باید آن را جدی گرفت.
لینک کوتاه: https://wikiclean.ir/p5wk