در بخش معرفی کتاب شماره 36 نشریه ویکی کلین سه کتاب را معرفی کردیم که در ادامه توضیحات این کتاب ها را می خوانید.
«از خوب به عالی»
چرا بعضی از شرکتها جهشی پیروزمندانه دارند اما بعضی دیگر نه؟
- نویسنده: جیم کالینز
- مترجم: فاطمه باغستانی
- انتشارات: نسل نواندیش
بهراستی چطور ممکن است شرکتی با تاریخچهای طولانی خود را از سطحی معمولی به جایگاهی برساند که از شرکتهای برجسته بسیاری پیشی بگیرد؟ این کتاب به این سؤال در ۹ فصل پاسخ داده است.
«خوب»، دشمن «عالی» است و این یکی از دلایل مهمی است که سبب میشود افراد یا کسبوکارهای کمی موقعیت خود را به سوی عالی شدن تغییر دهند. ما مدارس عالی نداریم؛ زیرا مدارس خوب داریم. افراد کمی به زندگی عالی دست مییابند؛ زیرا خوب زندگیکردن راحتتر است. بیشتر شرکتها هرگز عالی نمیشوند؛ چون بیشتر آنها به حد کافی خوب هستند و این مهمترین مشکل آنهاست.
بیشتر شرکتهای عالی همیشه عالی بودهاند و بیشتر شرکتهای خوب همیشه خوب هستند نه عالی. همین موضوع اساس کتاب پیش رو است. پرسش اصلی این است که ممکن است شرکتی خوب به شرکتی عالی تبدیل شود و اگر جواب مثبت است، چگونه؟
همچنین جیم کالینز در این کتاب به ما میگوید مدیران نامداری که از بیرون، سازمان را اداره میکردند، در تبدیل شرکت از خوب به عالی نقشی منفی داشتند. 90 درصد مدیران شرکتهایی که از خوب به عالی تبدیل شدند، از درون خود سازمان به مقام مدیریت رسیده بودند.
«مدیر یک دقیقهای»
ارائه راهکارهایی به مدیران و سرپرستان آنها در چالشهای کاری مجموعه خود
- نویسنده: اسپنسر جانسون، کنت بلانچارد
- مترجم: الهام مبارکی زاده
- انتشارات: پل
«مدیر یک دقیقه ای» به هر یک از ما یادآوری میکند که هر روز یک دقیقه به چهره افرادی که بر آنها مدیریت میکنیم نگاه کنیم و بخاطر بسپاریم که آنها مهمترین منابع ما هستند.
در واقع کتاب «مدیر یک دقیقهای»، کتابی است که مدیریت را روش و دانشی انسانی میداند و معتقد است ما از منظر علوم پزشکی و علوم رفتاری مطالعات و بررسیهای فراوانی داشتهایم تا ببینیم انسانها چگونه میتوانند با دیگران به بهترین شکل ممکن کار کنند و تعامل داشته باشند و این کتاب نتیجه آموختههای فراوان ما از این مطالعات و بررسیهاست.
منظورمان از «بهترین» این است که، افراد چگونه با کمک یکدیگر به نتایجی ارزشمندی دست مییابند و نسبت به خود و سازمانشان احساس خوبی پیدا میکنند.
این کتاب در مورد تشویقهای یک دقیقهای توضیح میدهد که مدیر باید خیلی واضح و روشن بگوید که چه کاری به درستی انجام شده و کارکنان خود را بلافاصله تشویق کند. به کارکنان بگوید که چقدر از کارشان راضی و خوشحال است و آنها را به انجام دوباره آن کار تشویق کند و همینطور به مدیران دوباره یادآوری میکند که تکتک کارمندانش به عنوان منابع آگاهی و دانایی شرکت حساب میشوند.
«غلبه بر کمالخواهی»
راهنمای خودیاری با استفاده از روش های شناختی- رفتاری
- نویسنده: رز شافران، سارا اگان، تریسی وید
- مترجم: دکتر سارا کمالی، دکتر فروغ ادریسی
- انتشارات: ارجمند
کمال خواهی یعنی تعیین معیار بسیار سخت و تلاش شدید برای دستیابی به آن، با وجود مشکلاتی که برایمان ایجاد میکند!
آیا شما به عنوان یک فرد کمالگرا هرگز به این فکر کردهاید که چگونه میتوانید چرخه «هرگز به اندازه کافی خوب نیستم» را بشکنید؟
تلاش برای چیزی ممکن است یک ویژگی سالم باشد، اما وقتی که حس میکنیم هیچ کدام از کارهایی که انجام میدهیم به اندازه کافی خوب نیست به ما آسیب میزند. کمال گرایی در چنین سطح بالایی باعث کاهش اعتماد به نفس میشود، ممکن است به جای ایجاد موفقیت، به آن پشت کند و منجر به برخی از مشکلات مهم از جمله اضطراب، افسردگی و… شود.
بخش اول کتاب درباره شناخت کمالخواهی است. بخش دوم درباره یادگیری راههایی برای تغییر کمالخواهی است. این بخش به شما کمک میکند تا سود و زیان کمالخواهیتان را در نظر بگیرید و یاد بگیرید چگونه آن را مورد بازنگری قرار دهید. این کتاب روشهایی را برای درمان احساس ناتوانی و عدم خوب بودن معرفی میکند. هدف این کتاب پایین آوردن سطح معیارهایتان نیست؛ بلکه کمک به شما است تا ببینید از زندگی چه میخواهید و آیا راهبردهایتان به شما کمک میکند یا مانع دسترسی به اهدافتان میشود.
این مطلب در صفحه 38 ماهنامه شماره 36 «ویکی کلین» منتشر شده است.