زمانی که فرایند نظافت از جنبه تجاری بررسی میشود، چهار نوع انتخاب برای باتری داریم: AGM (سیلد اسید)، GEL (ژل) ، آب اسید (Wet Flooded) و لیتیوم. در حالی که سه گزینه اول برای استفاده معمولی صنعتی، دوام بیشتری دارند، بهروری و توان باتریهای لیتیومی در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است به ویژه بهخاطر کمبود نیروی کار در میان قشر نظافتچی و کارگر به علت شیوع و همهگیری کووید. در ادامه به مقایسه باتریهای ژل و لیتیومی پرداختیم که با هم میخوانیم.
همانطور که میدانید تجهیزات مراقبتی و شستوشوی کف – چه مکانهای سرپوشیده چه فضای باز – هر روزه در حال تکامل هستند. تعداد زیادی از خدمه نظافت تمایل به استفاده از دستگاههای باتریخور دارند و از دستگاههای برقی (کابلی) معمولی دوری میکنند. خدمه نظافت میتوانند با استفاده از ماشینهای کفشوی باتریدار، کارایی و سرعت عمل خود را تا بیش از 30 درصد افزایش دهند. در نتیجه انتخاب مناسبترین باتری برای این قبیل دستگاههای نظافت یک گام کلیدی در بهینهسازی مراقبت از کف و افزایش بهرهوری است.
تصمیم به انتخاب باتری برای تجهیزات شستوشو و نگهداری کف به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله میزان بودجه، مساحت مورد نظر و میزان مهارت تعمیر و نگهداری توسط کارمندان نظافت و در واقع اپراتور دستگاهها.
چرخه عمر طولانی باتری لیتیوم
باتریهای ژل 50 درصد ارزانتر هستند. اما نکته قابل توجه این است که باتریهای لیتیومی چرخه عمر طولانیتری نسبت به باتری ژل دارند. به طور متوسط، یک باتری لیتیومی که به درستی نگهداری میشود، حداقل 2000 بار قابل شارژ است در حالی که میتواند با 80 درصد ظرفیت اولیه خود کار کند. جایگزینهای باتری لیتیومی از جمله باتریهای ژل به طور معمول بین 500 تا 1000 مرتبه قابل شارژ شدن هستند. باتری لیتیومی طول عمر بیشتری نسبت به باتری ژل دارد در نتیجه در طولانی مدت، زمان و هزینه کمتری بابت خرابی و تعویض آن صرف میشود.
بازدهی بالای باتری لیتیوم
باتریهای لیتیومی درصد بالاتری از انرژی ذخیرهشده را دارند که تا 95 درصد از باتری را میتوان استفاده کرد و در باتریهای ژل به طور متوسط 80 تا 85 درصد از توان آنها قابل استفاده است. همچنین باتری لیتیومی سرعت شارژ مجدد سریعتری نسبت به باتری ژل دارد. علاوه بر این، هر دو باتری دارای سرعت زمان تخلیه انرژی متفاوتی هستند که به میزان مصرف انرژی باتری قبل از استفاده مجدد اشاره دارد. برای لیتیوم، میزان ضریب تخلیه باتری میتواند به 80 درصد برسد، در حالی که در باتری ژل ضریب تخلیه حداکثر50 درصد است.
خنک کردن دشوار باتری لیتیوم
یکی از مزایای اصلی باتریهای ژل، سهولت در استفاده است، زیرا به گونهای طراحی شدهاند که نیاز به تعمیر و نگهداری تخصصی ندارد و این باتریها در اصطلاح نشت نمیکنند. در باتریهای ژل، سیلیس و اسید سولفوریک را با هم ترکیب میکنند که ماده ژل مانندی ایجاد میشود و به همین علت به آن باتری ژل میگویند. با توجه به اینکه باتریهای ژل نسبت به باتری لیتیوم به دماهای پایین حساستر هستند و به خاطر سهولت استفاده و کمهزینه بودن، این باتریها برای مکانهای داخلی که مساحت کمتری دارند، انتخاب بهتری است. از سوی دیگر، باتریهای لیتیومی نسبت به باتریهای ژل، حساس به حرارت هستند و خنک کردن آنها دشوار است.
منبع: www.cleanlink.com
این مطلب در شماره 38 ویکی کلین و در صفحه 12 منتشر شده است. برای مشاهده آنلاین تمامی صفحات این شماره اینجا را کلیک کنید.
لینک کوتاه :https://wikiclean.ir/cg5v