کتاب «بارقههای اندیشه» اثر محمدبن راشد آل مکتوم که توسط انتشارات بهار سبز منتشر شده است به سبک مدیریت و تاثیر آن در دستیابی به اهداف حرفه ای و شخصی میپردازد.
برای مشاهده ویدئوی معرفی کتاب «بارقههای اندیشه» اینجا را کلیک کنید.
این کتاب، شکل دیگری از سبک مدیریت یک حکمران را در سطح کشور خود و جهان ترسیم میکند. روایتی از زندگی فردی و اجتماعیِ رهبری که از دل بحرانهای متعدد، توانسته است تا تهدیدها و مشکلات را به فرصتهای مناسب برای خود، مردم و کشورش تبدیل کند.
نویسنده با اتکا بر این ایده که: «کسب رتبۀ نخست، تنها هدف ارزشمندی است که میبایست به آن فکر کرد.»، توانسته است تا بر اهداف فردی و ملیِ حکمرانی خود متمرکز شود و از سویی بهعنوان یک فرد پیشرو در عرصهی مدیریت شخصی و ملی، مسیر را برای خدمت بیشتر به هموطناناش فراهم کند.
زندگی فردی و نحوهی مدیریت او موجب شده است تا بتواند در یک جغرافیای محدود، دویستوبیست ملیت مختلف را در چیدمانی دومیلیونی، گرد هم آورد و استعدادهای آنان را در یک جامعهی پویا، شکوفا سازد. او همچنین قادر بوده است تادستاوردهایی نظیر ساخت بزرگترین بندرگاه و بلندترین برج جهان را کسب کند و شهری را برای یک زندگی شاد و مطلوب فراهم کند.
این کتاب شرحی بر تجارب و مشقهای شیخ محمد برای رهبری و موفقیت است. روایتی خودنوشته از فعالیتهای وی برای مبدلشدن به رهبری که وظیفهی اصلی خود را فراهمکردنِ موقعیتی میداند که به شادکامی مردم کشورش منجر شود. این کتاب با گردهمآوردن این تجربیات، ایدهها و افکارِ منحصربهفرد، نقشهی مسیر و چشماندازی قانعکننده را برای تحقق حرفهای و شخصی ارائه میدهد.
دربارۀ شیخ محمد
شیخ محمدبن راشد آل مکتوم (۱۵ ژوئیهٔ ۱۹۴۹) که همچنین به اسم شیخ محمد شناخته میشود نخستوزیر (رئیس مجلس وزیران) و نایب رئیس امارات متحده عربی و همچنین حاکم دبی است. وی در ۱۵ ژوئیهٔ ۱۹۴۹ در شهر دبی متولد شد. از او به عنوان «معمار دبی نوین» یاد میشود. او سومین پسر از چهار پسر راشد بن سعید آل مکتوم است. مادر او شیخه لطیفه بنت حمدان آل نهیان (دختر شیخ حمدان بن زاید آل نهیان، حاکم ابوظبی) است. وی از چهار سالگی بهطور خصوصی زبان عربی و تعلیمات اسلامی را آموخت. سپس تحصیلات ابتدائی را در مدرسه الاحمدیه در دیره گذراند. در ده سالگی به مدرسه الشعب رفت و دو سال بعد به مدرسه متوسطه دبی رفت. پدربزرگ شیخ محمد در ۲ سپتامبر ۱۹۵۸ در گذشت و پدرش به جای او حاکم دبی شد و از آن پس تمهیدات ویژهای را برای آمادهسازی محمد برای ورود به حکومت در آینده به کار گرفت. در اوت ۱۹۶۸ شیخ محمد به همراه عموزادهاش شیخ محمد بن خلیفه آل مکتوم به لندن سفر کرد و در مدرسه زبان بل در شهر کمبریج ثبت نام کرد تا زبان انگلیسی بیاموزد. او پس از آن در مدرسه آموزش در آلدرشات درس خواند و به عنوان دانش آموز برتر مشترکالمنافع با شمشیر افتخار قبول شد.
مقدمه کتاب «بارقههای اندیشه»
توسعهی پایدار مستلزم تعادل میان نوگرایی و اصالت است
کتاب «بارقههای اندیشه» نوشتهی محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دبی و نخستوزیر امارات متحده عربی، مجموعهای الهامبخش از تأملات، خاطرات و اندرزهای یکی از تأثیرگذارترین رهبران جهان عرب است. شیخ محمد در این کتاب با صراحت و صمیمیت از تجربیات خود در مسیر تبدیل دبی از یک شهر کوچک کویری به یک کلانشهر مدرن و شکوفا میگوید و درسهای ارزشمندی درباره رهبری، نوآوری و توسعه ارائه میدهد.
کتاب در فصلهای کوتاه و موجز سازماندهی شده است که هر یک به موضوعی خاص مانند چشمانداز، عمل، نوآوری، آموزش، فرهنگ و میراث میپردازد. شیخ محمد با ذکر خاطرات شخصی و مثالهای عینی، اصول و ارزشهای راهنمای خود در رهبری و توسعه دبی را شرح میدهد.
یکی از درونمایههای اصلی کتاب، اهمیت داشتن چشماندازی بلندپروازانه و الهامبخش است. شیخ محمد توضیح میدهد که چگونه رویای تبدیل دبی به یک مرکز تجاری و گردشگری جهانی، نیروی محرکه پیشرفتهای شگرف این شهر بوده است. او بر جسارت در تعیین اهداف بزرگ و تعهد راسخ به تحقق آنها تأکید میکند.
نویسنده همچنین بر نقش محوری نوآوری و پذیرش تغییر در موفقیت دبی تأکید دارد. او میگوید که همواره باید به دنبال ایدههای جدید و راهحلهای خلاقانه بود و از شکست نهراسید. داستان ساخت برج خلیفه، بلندترین ساختمان جهان، نمونهای الهامبخش از جسارت در نوآوری است که در کتاب بازگو میشود.
شیخ محمد درعینحال بر اهمیت حفظ فرهنگ و میراث در مسیر پیشرفت تأکید میکند. او توضیح میدهد که چگونه دبی توانسته است ضمن تبدیل شدن به یک شهر فوق مدرن، هویت و ارزشهای سنتی خود را حفظ کند. کتاب نشان میدهد که توسعهی پایدار مستلزم تعادل میان نوگرایی و اصالت است.
از دیگر درسهای کلیدی کتاب میتوان به اهمیت سرمایهگذاری در آموزش، توانمندسازی جوانان، مسئولیتپذیری اجتماعی و کار تیمی اشاره کرد. شیخ محمد بر نقش رهبر در الهامبخشی، توانمندسازی و هدایت مردم به سوی هدفی والاتر تأکید دارد.
کتاب «بارقههای اندیشه» با روایتی صمیمی و الهامبخش، پنجرهای به ذهن و قلب یکی از موفقترین رهبران جهان عرب میگشاید. کتاب سرشار از درسهای ارزشمند درباره رهبری، خلاقیت، پشتکار و توسعهی پایدار است. این کتاب اثری برانگیزنده و تأملبرانگیز است که نشان میدهد با بلندپروازی، نوآوری و پایداری میتوان غیرممکنها را ممکن ساخت.
بخشی از کتاب «بارقههای اندیشه»
وقتی از من میپرسند چرا همچنان اصرار دارم که در تمام زمینهها رتبۀ نخست باشیم، پاسخ میدهم که هیچکس نفر دوم مسابقات را بهخاطر نمیآورد. برای نمونه، چه کسی بهیاد دارد دومین نفری که بهقلۀ اورست صعود کرد چه کسی بود؟ چه کسی بهخاطر دارد دومین نفری که روی کرۀ ماه قدم گذاشت چه کسی بود؟ در واقع، اگر بپرسم چه کسی نفر دوم هر کاری را بهخاطر دارد، پاسخ این خواهد بود: هیچکس.
جایگاه ما فقط رتبۀ نخست است. اگر کسی خود را قانع کند که شایستگی جایگاه و رتبۀ نخست را ندارد، از همان آغاز محکوم بهشکست است. من و ملت ما خواهان آنیم که رتبۀ نخست باشیم.
این ویژگیِ جدیدی نیست، بلکه آن را از اجداد خود بهارث بردهایم. شیخ زائد و شیخ راشد، هر دو میخواستند نخستین فرد باشند و ملت آنها نیز رتبۀ نخست باشند. آنها از ابتدا آرزو داشتند امارات متحدۀ عربی در اوج موفقیت باشد و رئیس فعلی ما نیز که جانشین آنهاست قدم در جای پای آنها گذاشته است.
من تنها کسی نیستم که میخواهم رتبۀ نخست باشم. برای نمونه، آرزوی رهبران ما بود که ابوظبی، رهبری جهانی را در جایگزین کردن انرژی کسب کند. بههمین دلیل، برای این کار در آنجا سرمایهگذاری و نوآوری انجام شد، میزبان آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر شد و شهر مصدر را در آنجا بنا نهاد تا هدف اصلی آن حفظ پایداری انرژی باشد. در نتیجه، ابوظبی مکانی برای جذب شرکتها و مراکز پژوهشی و مکانی برای نوآوری در انرژیهای تجدیدپذیر شد.
چون در صدد بودیم ابوظبی پایتخت فرهنگی جهان باشد، بهساختن موزههای متعدد مبادرت کردیم، میزبانی رویدادهای فرهنگی را برعهده گرفتیم و پذیرای آثار هنری جهان شدیم. نحوۀ کار کسانی که آرزو دارند تا فقط رتبۀ نخست باشند، اینگونه است.
برای کسب رتبۀ نخست، راه دیگری نداریم. در فرهنگ لغات امارات متحدۀ عربی، کلمۀ «ناممکن» جایگاهی ندارد.
گردآوری: سوگل جهانشاهی
لینک کوتاه: https://wikiclean.ir/r81i