طبق گزارش آژانس حفاظت محیط زیست ایالات متحده(EPA)، آمریکاییها به طور متوسط تقریباً 90 درصد از زمان خود را در داخل خانه میگذرانند، حتی وجود کوچکترین مشکل در کیفیت هوای داخل ساختمان، میتواند چالشهای بهداشتی و سلامتی خیلی بزرگی را ایجاد کند. کیفیت بد هوا میتواند باعث بروز واکنشهای آلرژیک، آسم و انواع دیگر بیماریها شود. از آنجایی که شرکتهای خدماتی به دنبال ارائه دقیقترین نتایج آزمایش به مشتریانشان هستند، درک تفاوت بین روشهای سنتی و جدیدترین فناوری آزمایش کیفیت هوای داخل ساختمان بسیار مهم است.
تأثیر منفی بیوآئروسلها (هواپخشهای زیستی)
اگرچه کیفیت هوای داخل ساختمان پارامترهای زیادی ازجمله دما، رطوبت، خروج گازهای شیمیایی، سطح گردوغبار و خطرات ناپیدا مانند رادون را دربرمیگیرد، اما تأثیر منفی بیوآئروسلها بر سلامت ساکنان، زیرمجموعه مهمی از آلایندهها است.
بیوآئروسلها یا هواپخشهای زیستی، زیرمجموعهای از ذراتی هستند که در داخل و خارج از ساختمانها در هوا پخش میشوند. آنها از اجزای زنده و غیرزندۀ منابع بیولوژیکی (حیوانات، قارچها، گردهها، باکتریها، کپکها و ویروسها) تشکیل شدهاند.
به طور کلی، در خارج از ساختمانها، اثر رقیقکنندگی باد، میزان بیوآئروسلها را پایینتر از سطوح زیانآور نگه میدارد. در مقابل، وقتی آئروسلهای زیستی در داخل ساختمان جمع میشوند، میتوانند منجر به تجمع مقادیر خطرناک پاتوژنهای میکروبی، اندوتوکسینها و آلرژنها شوند.
سنجش میزان سطوح هاگهای کپک هوا
برای شناسایی ساختمانهای آسیبدیده از آب و قارچ، متخصصان کیفیت هوای داخل ساختمان عموماً شاخصهای قابل مشاهده نفوذ آب و رشد قارچ را بررسی میکنند. علاوه بر این، بازرسان اغلب از انواع روشهای نمونهگیری برای کمک به فرآیند ارزیابی ساختمان استفاده میکنند. در دو دهه گذشته، نمونههای سبک به داماندازی هاگها که از تولیدکنندگان مختلف در دسترس است، روش نمونهگیری غالب برای چنین پروژههایی بوده است.
سطوح کپک برای تله هاگها بر اساس این باور ایجاد شد که سطح هاگهای کپکهای هوای داخل ساختمان باید نسبت به سطح هاگهای کپکهای طبیعی در محیط بیرون اصلاح شود. شواهد علمی کمی برای حمایت از این رویکرد وجود دارد و دلایل واقعی برای احتمال نادرستی آن است. در عمل، تفاوت بین تعداد هاگهای داخل ساختمان و تعداد هاگهای فضای باز، کارایی سیستم HVAC را در بیرون راندن تجمعات خارجی هاگها نشان میدهد. میزان هاگهای داخل و خارج ساختمان اغلب با سرعتهای بسیار متفاوتی تغییر میکند و میتواند با یکدیگر هماهنگ نباشد.
استفاده از تکنولوژی مدرن برای دقت بهتر
برای دستیابی به درستترین و دقیقترین نتایج، شرکتهای خدماتی باید دستگاهی را با توانایی ارزیابی طیف بیشتری از آلایندهها انتخاب کنند که درحال حاضر با استفاده از نمونههای تله هاگ قابل شناسایی نیستند. یک آزمایش دقیق کیفیت هوای داخل ساختمان، ذرات بسیار ریز موجود در هوا را شناسایی میکند که به عمق ریهها میروند و میتواند عوارض جدی برای سلامتی ایجاد کنند.
روشهای آزمایش سنتی فقط ذرات بزرگ را اندازهگیری میکنند. برخلاف اکثر سیستمهای نمونهبرداری ذرات، فرآیند جذب ذرات الکتروسینتیکی، منجر به جمعآوری ذرات کلی بیشتر از سیستمهای نمونهگیری مبتنی بر فیلتر یا چسبندگی سنتی میشود، با این مزیت که نسبت به سیستمهای نمونهگیری سنتی، ذرات بسیار کوچکتر را هم جذب میکنند.
شرکتهای خدماتی با استفاده از جدیدترین فناوری موجود برای کیفیت هوای داخل ساختمان، میتوانند اطمینان حاصل کنند که نتایج آزمایش، ذرات تعریف شده را ثبت میکند و آرامش خاطر را برای مشتریان خود به ارمغان میآورد.