نگهداری از دستگاه اسکرابر باتری دار

روش های اشتراک گذاری مقاله :

اسکرابر دستگاهی نظافتی است که در محیط‌های صنعتی و غیرصنعتی برای شستشوی سطوح کف به کار برده می‌شود. اسکرابرها به صورت کلی در دو مدل دستی و سرنشین دار با ابعاد متفاوتی طراحی و ساخته شده‌اند که متناسب با وسعت و برخی ویژگی‌های محیط انتخاب می گردد. منبع تغذیه برخی از این کفشوی‌ها برق شهری یا باتری می‌باشد. در هنگام استفاده از کفشوی رعایت برخی نکات لازم است تا بتوان از دستگاه به خوبی نگهداری نمود و طول عمر آن را افزایش داد. با نگهداری مناسب از دستگاه اسکرابر می‌توان از برخی خرابی‌های احتمالی جلوگیری کرد تا موجب خرابی و هزینه‌های بیشتر نگردد.

اسکرابر باتری دار

همان گونه که بیان شد کفشوی‌ها به دو دسته اسکرابر باتری دار و اسکرابر کابلی تقسیم‌بندی می‌شود که هریک دارای مزایایی هستند و متناسب با محیط مورد نظر انتخاب می‌شوند. از اسکرابر کابلی در محیط‌هایی که دسترسی به پریز برق آسان باشد می‌توان استفاده نمود. اما در محیط‌هایی که دسترسی به پریز برق آسان نباشد و یا نیاز به دستگاهی با قدرت مانور بالا باشد، می‌توان از اسکرابر باتری استفاده نمود. اسکرابر باطری دار دارای چند باتری ژل یا اسیدی است که می‌تواند انرژی لازم برای موتور برس، موتور مکنده و دیگر بخش‌ها را تامین نماید. باتری اسکرابر با توجه به ظرفیت و تعداد باتری بین ۲ تا ۴ ساعت شارژدهی می‌نماید. تعداد باتری‌ها متناسب با عرض برس و توان موتور کف شوی می‌باشد و در مدل‌های مختلف ممکن است متفاوت باشد. پس از شستشوی محیط به وسیله اسکرابر، باید دستگاه را مجددا شارژ نمود تا برای استفاده بعدی آماده باشد. اسکرابر باتری دار می‌تواند به صورت دستی و یا سرنشین‌دار باشد. اسکرابر دستی برای شستشوی محیط‌های کوچک و متوسط و یا محیط‌هایی با موانع محیطی زیاد و راهروهای باریک مانند برخی انبارها و فروشگاه ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. اسکرابر خودرویی یا سرنشین دار که کاربر بر پشت آن نشسته و همانند خودرو دستگاه را هدایت می‌نماید برای محیط‌های وسیع مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اهمیت نگهداری از دستگاه اسکرابر صنعتی

دستگاه اسکرابر، برای شستشوی سطوح از آب و برس‌های خود استفاده می‌نماید. آب بطور یکنواخت بر روی سطح پاشیده شده و برس‌ها آلودگی‌ها را از بین می‌برند. اگر کاربر در استفاده از دستگاه، به نگهداری و مراقبت از بخش‌های مختلف آن اهمیت ندهد، طول عمر کفشوی کاهش می‌یابد. نگهداری مناسب زمین شوی، می‌تواند هزینه های تعویض برس‌ها و دیگر بخش‌ها را حذف نموده و موجب صرفه‌جویی در هزینه‌ها شود.

استفاده اولیه از دستگاه

اولین نکته‌ای که در مورد نگهداری و مراقبت از اسکرابرها اهمیت دارد، مطالعه دفترچه راهنما پیش از اولین استفاده می‌باشد. اپراتور کفشوی می‌بایست قبل از شروع کار، این دفترچه را بطور کامل خوانده تا از نحوه کار با دستگاه باخبر شود. نتیجه این کار، افزایش بازدهی کار و بهبود امر نظافت خواهد بود. همچنین کاربر، با آگاهی از خطرات احتمالی و آسیب‌هایی که ممکن است در اثر عدم توجه به نکات موجود در دفترچه راهنما به آن‌ها دچار شود، سطح ایمنی خود را افزایش دهد.

 نگهداری از برس کفشوی

سیستم برس زنی اسکرابر از یک یا دو برس تشکیل شده که با سرعت بالا بر روی سطح زمین به چرخش در می‌آیند. با چرخش برس‌ها، آلودگی‌ها به خوبی از سطح جدا می‌شوند. البته این امر تا حد زیادی با انتخاب برس متناسب با جنس سطح میسر می‌شود. معمولا پرزها، موها و ذرات ریز در حین نظافت در برس کف شوی به دام می‌افتند که این امر در انجام عملیات شستشو اختلال ایجاد می‌نماید. با جذب شدن این ذرات در ساختار برس، نظافت با کیفیت کامل انجام نشده و طول عمر برس‌ها نیز کاهش می‌یابد. بنابراین اپراتور کف شوی باید بعد از هر مرحله نظافت، برس‌ها را تمیز نماید. این کار همچنین در کاهش هزینه‌های مربوط به تعویض برس تاثیرگذار است.

 

 

نظافت تی خشک کن

یکی از ویژگی‌های مهم دستگاه‌های زمین شوی، جمع آوری آب آلوده و خشک کردن سطح زمین می‌باشد. این امر توسط تی خشک‌کن و سیستم مکش کف‌شور صورت می‌پذیرد. تی اسکرابر در حین جمع آوری آب آلوده می‌تواند به مواد و ذراتی آغشته شود. نتیجه این امر اختلال در امر جمع آوری آب آلوده و انتشار آن به بخش‌های دیگر می‌شود. همچنین ممکن است بعضی ذرات با کشیده شدن خود بر روی سطح زمین، موجب ایجاد خراش بر روی سطح شوند. بنابراین لازم است اپراتور بعد از هر روز کاری، تی خشک کن کف شوی را تمیز و عاری از آلودگی نماید. این امر به افزایش طول عمر لاستیک تی نیز منجر خواهد شد.

 انواع باتری اسکرابر و طول عمر آن ها

باتری اسکرابرها دارای انواع مختلفی است و می‌تواند به صورت اسیدی یا ژلی باشد. باتری‌های ژلی گرچه قیمت مناسب‌تری نسبت به باتری‌های اسیدی دارند اما طول عمر مفید بالایی داشته و نیاز به تعمیر ندارد. اما باتری‌های اسیدی به طور منظم باید بررسی و نگهداری شوند. طول عمر باتری‌ها به عوامل مختلفی از جمله نوع باتری، کیفیت ساخت، شارژ و دشارژ صحیح و نحوه صحیح نگهداری بستگی دارد. با یک برنامه منظم بازبینی و نگهداری صحیح می‌توان علاوه بر افزایش طول عمر باتری، از هزینه‌های تعویض باتری نیز جلوگیری نمود.

 استفاده صحیح و نگهداری از باتری

با توجه به حساسیت بیشتر باتری‌های اسیدی و نیاز به نگهداری بیشتر، باید برنامه منظمی برای شارژ و دشارژ آن صورت گیرد تا بتوان از عمر مفید باتری به بهترین نحو استفاده نمود. باتری اسکرابر باید حتما قبل از استفاده به طور کامل شارژ شده و از تخلیه کامل شارژ باتری در هنگام استفاده جلوگیری شود. باید توجه نمود تا قبل از اینکه شارژ باتری به طور کامل تخلیه شود، آن را شارژ نمود. عدم توجه به زمان شارژ و از شارژ بیرون آوردن باتری اسکرابر می‌تواند از طول عمر باتری کم کند. عدم استفاده از باتری و شارژ نکردن آن برای مدت طولانی ۶ ماه می‌تواند به باتری آسیب وارد نماید،  بنابراین بهتر است در صورت عدم استفاده از دستگاه، باتری آن حداقل هر ۲ ماه یک بار شارژ گردد تا عمر آن طولانی گردد.

 

عضویت در خبرنامه

ویکی کلین اولین نشریه تخصصی نظافت صنعتی

یافتن مقالات مورد نظر ...

ویکی کلین

درباره ما ...

سال هاست که در کشور عزیزمان ایران فقدان یک مجله نظافتی به زبان فارسی که آگاهی عمومی جامعه ایرانی را در این زمینه ارتقا دهد همواره احساس میشد.

از این رو تیم ماهنامه ویکی کلین همراه با جمعی از متخصصان فعال در این حوزه بر آن شد تا نشریه علمی جدیدی را به جمع مطبوعات فارسی زبان اضافه نماید. هدف اصلی این مجموعه به انجام رساندن وظیفه مهم آگاهی دادن به فارسی زبانان و ایرانیانی است که مشتاق دانستن مطالب تازه در زمینه های نظافت ، بهداشت و سلامت هستند و امید است اطلاعات مفید و تازه ای در اختیار خوانندگان خود قرار دهد.

ویکی کلین در شبکه های اجتماعی ...

فیسبوک
توییتر
لینکدین

برترین مقالات ماهنامه