1- جالب است بدانید که تا سال ۱۸۲۸ از شکلات تنها بهشکل مایع استفاده میشد. یکی از حقایق جالب دربارهی شیرینیهایی نظیر شکلات و کاکائو این است که تا قبل از سال ۱۸۲۸ مردم از آنها بهعنوان مادهی دارویی استفاده میکردند و به همین علت استفاده از شکل جامد این خوراکی در آن زمان رواج نداشته است.
2- یکی دیگر از حقایق جالب دربارهی شیرینیها این است که هر فرد آمریکایی بهطور متوسط سالانه حدود پنج و نیم کیلوگرم مصرف میکند.
3- شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که به خرید، هدیه دادن و مصرف انواع شکلات در هفتهی ولنتاین اعتقاد دارید، اما آیا تاکنون به این فکر کردهاید که چه میزانی از شکلات در این بازهی زمانی در جهان به مصرف میرسد؟ شاید برایتان جالب باشد که بدانید تنها در هفتهی ولنتاین هر سال، بهطور متوسط بیش از 26 هزار تن آبنبات شکلاتی در سراسر دنیا فروخته میشود.
4- یکی دیگر از دانستنیهای عجیب در مورد شیرینیها که شاید تا به حال از آن اطلاع نداشتهاید، این است که شکلات سفید از نظر فنی اصلاً شکلات نیست، زیرا این شکلات حاوی جامدات کاکائویی نیست و به همین دلیل شکلات محسوب نمیشود.
5- طبق گفتۀ ناسا بیشترین مواد و خوراکیهایی که فضانوردان از زمین با خود به فضا میبرند مواردی از قبیل بستنی، شکلات، پیتزا و قهوه است.
6- اگر از فعالان و علاقهمندان حوزۀ کیک و شیرینی باشید حتما اسم کیک شکلاتی معروف آلمانی به گوشتان خورده است. اما جالب است بدانید که این کیک در واقع آلمانی نیست، بلکه ابداعکنندهی آن یک نانوای آمریکایی است. این یکی از حقایق جالب دربارهی شیرینیها است که کمتر کسی آن را میداند.
7- کرامبل سیب زمانی ابداع شد که کشورهای اروپایی شدیداً درگیر جنگ بودند. زمان اختراع این شیرینی همزمان با جنگ و قحطی در اروپا بود و قنادان برای خوشحال کردن کودکان دست به چنین شاهکار لذیذی زدند. میتوان گفت این یکی از حقایق جالب دربارهی شیرینیها است که در آن عشق و فداکاری زیادی نهفته است.
8- تحقیقات نشان میدهد که دوستداران پای سیب انسانهایی واقعبین، متفکر، دلسوز و تحلیلگر هستند. این در حالی است که عاشقان پای شکلات افرادی دوستداشتنی و افراد علاقهمند به پای کدوتنبل افرادی شوخطبع و وابسته هستند.
9- از دیگر دانستنیهای عجیب در مورد شیرینیها میتوان به این موضوع اشاره کرد که طبق دستور اصلی تهیۀ کروسان فرانسوی، الزامی است که این شیرینی حتما بهشکل هلال ماه تهیه شود و علت آن ریشه در تاریخ جنگهای این کشور دارد.
10- کلمهی «شکلات» در واقع از کلمهی آزتک یا «xocolatl» گرفته شده است که بهمعنی «آب تلخ» است.
11- شکلات از دانههای درخت کاکائو تهیه میشود. هر غلاف کاکائو تقریباً به اندازهی یک آناناس است و حدوداً ۳۰ تا ۵۰ دانه را در خود نگهداری میکند و نیز هر غلاف برای تهیۀ حدود ۷ شکلات شیری یا ۲ شکلات تیره کفایت میکند.
12- بسیار جالب و مفید است که بدانیم، شکلات یک داروی ضد افسردگی طبیعی و حاوی تریپتوفان است که به بدن در ایجاد سروتونین کمک میکند. این مادهی لذیذ همچنین عامل ایجاد سروتونین و اندورفین در بدن است. لازم به ذکر است که تمامی هورمونهای نامبرده شده موجب ایجاد شادی در انسان میشوند. پس سعی کنید تا حد امکان در هنگام شکست و ناراحتی از شکلات استفاده کنید.
13- یکی دیگر از دانستنیهای عجیب در مورد شیرینیها این است که شکلات برای حیواناتی نظیر سگ، گاو و گوسفند بسیار سمی است. خوردن شکلات توسط حیوانات موجب اختلال در سیستم اعصاب مرکزی و سیستم گردش خون آنها میشود.
14- گرچه شکلات نیز حاوی کافئین است، اما شما باید ۱۲ عدد شکلات بخورید تا به اندازهی نوشیدن یک فنجان قهوه، کافئین دریافت کنید.
15- میزان آنتیاکسیدانهای موجود در شکلات با چای سبز برابر است. همچنین مصرف شکلات از پیری زودرس جلوگیری میکند.
16- یکی دیگر از دانستنیهای عجیب در مورد شیرینیها این است که اشتیاق شدید افراد به شیرینی و شکلات ممکن است بر اثر کمبود منیزیم در بدن باشد. منیزیم یک مادهی ضروری در بدن است که موجب ایجاد تعادل در فشار خون و متابولیسم جذب کلسیم میشود.
17- اگر از شکلات چیپسی استفاده میکنید، بهتر است به آن در هنگام مصرف کرۀ کاکائو یا روغن اضافه کنید.
18- از دیگر دانستنیهای عجیب در مورد شیرینیها میتوان این را گفت که پشمک یا آبنبات پنبهای توسط یک دندانپزشک اختراع شد. او این شیرینی جذاب را به کمک شریک زندگی خود کشف کرد.
19- آبنباتچوبی برای اولین بار در قرون وسطی پدیدار شد، یعنی زمانی که اشراف از چوب یا دستهای برای خوردن شکر استفاده میکردند.
20- بر اساس افسانهها، آبنباتهای عصاییشکل در سال ۱۶۷۰ ابداع شدهاند و پیدایش آن به این صورت بوده است که سرپرست یک گروه آلمانی برای ساکت کردن کودکان در حین مراسم کلیسا این ایدهی جذاب به ذهنش خطور کرده است.
این مطلب در ویژه نامه صنایع کشاورزی، مواد غذایی و شیرینی و شکلات منتشر شده است. برای مشاهده آنلاین تمامی صفحات این شماره اینجا را کلیک کنید.
لینک کوتاه: https://wikiclean.ir/r80y