افرادی که همیشه احساس تنهایی میکنند، احتمال ابتلا به افسردگی در آنها بهطور چشمگیری بالاتر است
به گزارش ویکی کلین به نقل از هلث دی بر اساس مطالعهای که در تاریخ ۱۸ تیر ۱۴۰۴ در نشریه PLOS ONE منتشر شده، تنهایی یکی از عوامل پیشبینیکننده افسردگی و پیامدهای منفی سلامت روانی و جسمی به شمار میرود.
در این پژوهش، دکتر اولوواسیگون آکینیِمی، استاد دانشگاه علوم پزشکی هاوارد در واشنگتن دیسی، بههمراه همکارانش، دادههای سامانه نظارت بر عوامل خطر رفتاری (BRFSS) بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۳ را بررسی کردهاند تا رابطه بین تنهایی و پیامدهای کلیدی نظیر تشخیص افسردگی، تعداد روزهای سلامت روانی ضعیف و روزهای سلامت جسمی ضعیف را تحلیل کنند.
این مطالعه با مشارکت ۴۷٬۳۱۸ نفر انجام شد. بیش از ۸۰ درصد شرکتکنندگان در این نظرسنجی، در حدی از تنهایی را تجربه کرده بودند. یافتهها نشان میدهد افرادی که خود را همیشه تنها توصیف کردهاند، نسبت به کسانی که هرگز احساس تنهایی نمیکنند، احتمال بسیار بیشتری برای ابتلا به افسردگی دارند (۵۰/۲ درصد در برابر ۹/۷ درصد). همچنین این افراد، بهطور متوسط ۱۰/۹ روز بیشتر در ماه سلامت روانی نامطلوب و ۵ روز بیشتر سلامت جسمی نامطلوب را گزارش کردهاند.
بر اساس این مطالعه، تفاوتهای معناداری در میان گروههای مختلف جنسیتی، نژادی/قومیتی و سنی مشاهده شده است. بهطور مشخص، زنان در اغلب سطوح تنهایی، روزهای بیشتری با سلامت روانی ضعیف نسبت به مردان گزارش کردهاند. در میان افرادی که احساس تنهایی داشتهاند، افراد سیاهپوست نسبت به افراد سفیدپوست، احتمال کمتری برای ابتلا به افسردگی و تعداد کمتری از روزهای سلامت روانی نامطلوب را تجربه کردهاند. همچنین، افراد سالمند (بالای ۶۴ سال) در تمام سطوح تنهایی، روزهای بیشتری با سلامت جسمی ضعیف گزارش کردهاند.
نویسندگان مقاله می نویسند: «یافتههای ما بر این موضوع تأکید دارند که تنهایی یک معضل فوری در حوزه سلامت عمومی است که اثرات گستردهای بر سلامت روانی و جسمی دارد. استفاده از چارچوب تحلیلی علی و دادههای ملی، گامی مهم برای پیشبرد این حوزه به شمار میرود و ضرورت اقدامهای پیشگیرانه در مراحل ابتدایی را نشان میدهد».
لینک کوتاه: https://wikiclean.ir/wu4t