احسان صدوقی مدیرعامل شرکت فرش زمرد کاشان متولد 1337 است و حدود 40 سال در زمینه تولید پارچه و فرش ماشینی فعالیت دارد. با او پیرامون محیط کارخانههای تولید فرش و همچنین نقش نظافت در چنین فضاهایی گپ و گفت کوتاهی داشتیم که در ادامه با هم میخوانیم.
فعالیت در شرکت «فرش زمرد کاشان» را از چه زمانی آغاز کردید و در حال حاضر این برند چه جایگاهی در صنعت فرش کشور دارد؟
فعالیت در زمینه تولید فرش ماشینی را از سال 1369 و همزمان با تأسیس شرکت «فرش زمرد کاشان» آغاز کردم. «فرش زمرد کاشان» یکی از شرکتهای مطرح در زمینه تولید فرش از نظر قدمت و کیفیت و نوآوری در کاشان است که عنوان واحد نمونه استاندارد استان اصفهان در سال 1382 را به دست آورده است.
برای بافت یک فرش از چه دستگاهها و ماشینآلاتی استفاده میشود؟
برای بافت فرش ابتدا باید مقدماتی صورت گیرد که عبارتند از:
- 1 – «آمادهسازی نخ خاب» که از کارخانجات ریسندگی تهیه شده و به صورت کن است. جنس آن اکرلیک هیتست شده بوده که این نخ توسط دستگاه بوبین پیچی روی ماسوره پیچده میشود تا هم عیوب نخ گرفته شود و همسایز مناسب برای داخل کریل دستگاه بافندگی شود.
- 2 – «نخ تار» که جنس آن عموماً پلیاستر است و در شرکتهای چله پیچی تهیه میشود، روی غلتک آماده شده و روی دستگاه بافندگی گذاشته میشود.
- 3 – «نخ پود» که از جنس پنبه، پلیاستر و نخ جوت است و از کارخانههای ریسندگی تهیه میشود.
- 4 – «نقشه فرش» که توسط واحد طراحی شرکت آماده شده به کامپیوتر دستگاه داده میشود.
- 5 – «دستگاه بافندگی» که مجموع این مقدمات را طی فرایند بافت، به فرش تبدیل میکند.
فرایند بافت هم به این شکل است که از تشکیل نخ تار و نخ پود دو لایه زمینه بهوجود میآید و نخ پرز توسط ژاکارد دستگاه به عنوان خاب روی لایهها تشکیل میشود.
معتبرترین شرکت سازنده ماشینهای بافت فرش مربوط به چه کشوری است و آیا ایران در تولید ماشینهای بافت فرش قدمهایی برداشته یا خیر و اگر جواب مثبت است، شرکتهای داخلی سازنده ماشینهای فرش بافی در ایران کدامها هستند؟
معتبرترین شرکتهای سازنده دستگاه فرش ماشینی شرکت «واندویل» بلژیک و «شونهر» آلمان هستند. داخل کشور سازنده دستگاه نداریم فقط بعضی قطعات توسط شرکتهای داخلی تولید میشوند.
پیرامون ماشینهای فرشبافی و اصولاً تفاوت فرش ماشینی و فرش دستبافت برایمان توضیح دهید.
فرش دستبافت، تولید پایین و تنوع رنگی بالایی نسبت به فرش ماشینی دارد. جنس فرش دستبافت از پشم و ابریشم است و فرش ماشینی از الیاف مصنوعی که عموماً اکرلیک هستند. هر پُرز فرش دستبافت داخل بافت زمینه گره خورده ولی در فرش ماشینی، پُرز فرش به صورت U شکل در بافت زمینه قرار میگیرد.
نظافت دستگاهها در سه مرحله ریسندگی، بافندگی و تکمیل فرش به چه شکل است؟ آیا از دستگاههای خاصی برای نظافت استفاده میشود؟
نظافت دستگاه طبق برنامه، زمانبندی دارد. یعنی نظافت روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه. اپراتورهای دستگاه توسط فشار باد و مکنده هوا دستگاه را نظافت میکنند. ماشینآلات جدید مجهز به سیستم مکنده هستند و فشار باد نیز توسط پمپ باد مرکزی تأمین میشود.
پیشنهاد شما برای نظافت هرچه بهتر یک فرش ماشینی به عموم مردم چیست؟ چگونه نظافت انجام شود که فرش کمترین آسیب را ببیند و طول عمر بیشتری داشته باشد.
برای نظافت فرش ماشینی طبق معمول از جاروبرقی و همچنین برای از بین بردن لک روی فرش از شامپو فرش استفاده میشود. به هیچ وجه از شویندههای قوی مثل پودرهای لکهبر لباسشویی استفاده نشود که باعث رنگبری فرش میشود. چنانچه فرش خیس شد حتماً باید در اولین فرصت خشک شود، چون استفاده از فرش خیس، سبب ایجاد کپک و پوسیدگی میشود.
برای شستوشوی فرش نباید از آب گرم استفاده کرد و برای خشک کردن فرش هم حتماً باید روی سطح صاف انداخته شود تا چروک نخورد.
این مطلب در صفحه 22 ماهنامه شماره 36 «ویکی کلین» منتشر شده است.
لینک کوتاه: https://wikiclean.ir/xyel
is cialis generic 1 than placebo 5