سه شنبه, اردیبهشت 30, 1404
  • ورود
  • مطالب
    • ابزارهای نظافتی
    • تکنولوژی
    • گفت‌وگو
    • مدیریت
    • نظافت صنعتی
    • نظافت عمومی
  • صفحه اصلی
  • مجلات
  • گالری تصاویر
  • ویدئو
  • نویسندگان
  • درباره ما
  • تماس با ما
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
ویکی کلین
  • مطالب
    • ابزارهای نظافتی
    • تکنولوژی
    • گفت‌وگو
    • مدیریت
    • نظافت صنعتی
    • نظافت عمومی
  • صفحه اصلی
  • مجلات
  • گالری تصاویر
  • ویدئو
  • نویسندگان
  • درباره ما
  • تماس با ما
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
ویکی کلین
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

به روایت مهندس حسین محمودی، مدیر واحد تولید شرکت داروسازی «لقمان»

اختصاصی: صفر تا صد تولید کارتریج‌های دندانپزشکی

مدت زمان مطالعه: 1 دقیقه
4 شهریور, 1402
در گزارش, مقاله‌ها

مهندس حسین محمودی، کارشناس ارشد شیمی تجزیه و متولد سال 1360 است. وی که از سال 1381 و به مدت 5 سال در عرصه بازرگانی دارویی مشغول به فعالیت بود، از سال 1386 وارد صنعت دارو شد و به مدت 15 سال در شرکت داروسازی جابربن‌حیان، در واحد تولید محصولات آنتی‌بیوتیک خوراکی و بعد از آن در تولید محصولات تزریقی فعالیت کرد و در حال حاضر، حدود یک سال و نیم است که در شرکت داروسازی لقمان در سمت مدیر واحد تولید مشغول به کار است.طی بازدید اعضای تحریریه ماهنامه ویکی‌کلین از کارخانه داروسازی «لقمان»، مهندس محمودی روند تولید کارتریج‌های دندانپزشکی و همچنین چگونگی نظافت دستگاه‌ها و محیط تولید را تشریح کرد که به اتفاق می‌خوانیم:

شرکت داروسازی «لقمان»، یکی از سه تولیدکنندۀ کارتریج‌های دندانپزشکی کشور است و رقبای اصلی ما در بازار کارتریج‌های دندانپزشکی، شرکت «داروپخش» و «اکسیر» هستند. ظرفیت تولید کارتریج‌های دندانپزشکی در واحد تولید مایعات تزریقی شرکت داروسازی لقمان، حدود 4 میلیون عدد در ماه است، اما در یک سال اخیر با توجه به چالش تخصیص ارز با مشکلاتی جهت تأمین ملزومات دارویی (کومبی سیل و پلنجر) روبه‌رو شدیم که البته لازم به‌ذکر است؛ شرکت داروسازی لقمان در حال حاضر در جهت رفع این مشکل و با هدف عدم وابستگی به بازارهای خارجی و حمایت از تولید ملی، با یکی از تولیدکنندگان مواد بسته‎بندی دارویی داخلی، در حال همکاری است و در طی این مسیر، اطلاعات و امکانات مورد نیاز، جهت تکنولوژی ساخت در اختیار تولیدکننده قرار داده می‌شود که امید است در چند ماه آینده نیز به این هدف دست یابیم.

 

کلاس‌بندی اتاق‌های تمیز

کلاس‌بندی اتاق‌های تمیز بر اساس تعداد و حجم ذرات معلق در هر واحد از هوا، تقسیم‌بندی می‌شود و براساس استاندارد EU GMP، کلاس‌بندی شامل کلاس‌های CNC ، D ، C ، B ، A و NC (به ترتیب دارای بالاترین درجه تمیزی) است. در شرکت داروسازی لقمان نیز، طراحی اتاق‌های تمیز بر همین اساس انجام شده که در بخش‌های بعدی به طور مفصل به آن‌ها اشاره خواهم کرد.

 

ساخت

در تولید محصولات استریل کنترل میکروبی و کنترل ذرات همواره می بایست مدنظر قرار گیرد.

فرآیند تولید محصولات تزریقی مایع و استریل کردن آن‌ها به دو صورت Aseptic by Filtration یا Terminally Sterilization انجام می‌شود که به ترتیب توسط فیلترهای 22/0 میکرون و دستگاه اتوکلاو این عملیات صورت می‌گیرد. شرکت داروسازی لقمان در تولید کارتریج‌های دندانپزشکی، با توجه به نوع فرمولاسیون محصول خود از روش Aseptic by Filtration پیروی می‌کند. پس از توزین مجدد مواد اولیه، فرآیند ساخت کارتریج‌ دندانپزشکی در داخل تانک ساخت 250 لیتری استنلس استیل 316 L و در زیر دستگاه جریان هوای یک‌طرفه Laminar Air Flow (LAF) با کلاس‌بندی A و کلاس پیش‌زمینه C انجام می‌شود و پس از پایان عملیات ساخت و تأیید آزمایشگاه کنترل حین تولید In-Process Quality Control محلول از دو بستر فیلتر کارتریجی 22/0 عبور داده می‌شود (لازم به‌ذکر است، هر فیلتر کارتریجی شامل یک Pre-Filter با سایز 45/0 و یک فیلتر 22/0 میکرون است).

عملیات انتقال محلول از تانک ساخت به تانک پُرکنی توسط خطوط استنلس استیل 316 L انجام می‌شود و محلول پس از عبور از یک بستر فیلتر کارتریجی 22/0 میکرون به داخل تانک پُرکنی استنلس استیل 316 L انتقال داده شده و سپس از یک بستر فیلتر کارتریجی 22/0 میکرون دیگر عبور می‌کند و به کلکتور دستگاه پُرکنی انتقال داده می‌شود.

در شرکت‌های دارویی با توجه به الزامات مربوطه، جهت عدم برهمکنش محصولات دارویی با دستگاه‌های مربوطه در حین عملیات تولید، در قسمت‌هایی که دستگاه با محصول در حال تماس است، بایستی از استنلس استیل 316 L استفاده کرد.

در واحد تولید مایعات تزریقیِ شرکت لقمان، عملیات تمیزکاری و استرایلیزاسیون به دو روش زیر انجام می‌شود:

 

SIP (Sterilization in Place) و CIP (Clean in Place)

در روش CIP از مواد ضدعفونی‌کننده که عمدتاً پایه الکلی یا ترکیبات کواترنری دارند، استفاده می‌شود و کلیۀ مسیرها از تانک ساخت تا سر نازل‌های پُرکنی شست‌وشو داده شده و در صورت وجود آلودگی میکروبی توسط مواد تمیزکننده، این آلودگی‌ها از بین رفته و پس از انجام آزمایشات لازم توسط آزمایشگاه کنترل کیفیت و حصول اطمینان از عدم وجود آلودگی، با استفاده از بخار تمیز (Pure Steam) عملیات استرایلیزاسیون تانک ساخت، پُرکنی و خطوط انتقال انجام می‌شود.

 

تهیه ملزومات دارویی

بسته‌‎بندی اولیه کارتریج‌های دندانپزشکی که در تماس با محصول هستند؛ شامل شیشه، کومبی سیل و پلنجر است. در سال‌های گذشته تأمین شیشه‌های کارتریج توسط شرکت‌های خارجی انجام می‌شد، اما در حال حاضر تأمین شیشه‌های کارتریج توسط دو شرکت تولیدکننده ملزومات دارویی داخلی انجام می‌شود که لازم به‌ذکر است اطلاعات مورد نیاز محصول به صورت چاپ سرامیکی توسط شرکت سازنده بر روی شیشه‌های کارتریج چاپ می‌شود.

اما در حال حاضر ما جهت تأمین کومبی سیل و پلنجر در کشور به خودکفایی نرسیده‌ایم و ملزومات مذکور از بازارهای خارجی تأمین می‌شود و همان‌طور که در قسمت‌ قبلی گفته بودم، ما با یکی از تولیدکنندگان داخلی در حال همکاری هستیم تا با استفاده از تکنولوژی سطح بالا جهت تولید کومبی سیل و پلنجر هم به خودکفایی ملی برسیم.

 

شست‌وشو و استرایلیزاسیون ملزومات

کلیه ملزوماتی که به داخل اتاق پُرکنی انتقال داده می‌شوند، بایستی استریل شوند. عملیات شست‌وشوی شیشه‌های کارتریج به روش استرایلیزاسیون خشک و توسط دستگاه واشینگ انجام می‌شود که در آن شیشه‌ها پس از عبور از حمام آب بازیافت شدۀ تزریقی Recycle Water for Injection و انجام مراحل شست‌وشو‌ی داخل و خارج شیشه با آب تزریقی WFI با هوای فشرده استریل خشک می‌شوند و پس از تزریق امولسیون سیلیکون، جهت دی پایروژن شدن وارد تونل استریل با دمای 300 درجه سانتی‌‎گراد شده و پس از عبور از تونل استریل وارد اتاق پرکنی می‌شوند. همچنین عملیات استرایلیزاسیون کومبی سیل و پلنجر، پمپ‌های پُرکنی و البسه اتاق تمیز با کلاس B به روش مرطوب انجام شده و توسط دستگاه اتوکلاو با دمای 121 درجه سانتی‌گراد و به مدت 20 دقیقه عملیات استرایلیزاسیون ملزومات مذکور انجام می‌شود و سپس ملزومات به اتاق پُرکنی انتقال داده می‌شوند.

 

پُرکنی (Filling)

پس از عبور از دو بستر فیلتر کارتریجی 22/0 میکرون و استریل کردن محلول، به ترتیب عملیات پلنجرزنی، پرکنی و سیل بندی (بستن کومبی سیل) توسط دستگاه پُرکنی کارتریج انجام می‌شود که کلیۀ قسمت‌های دستگاه پُرکنی کارتریج در زیر دستگاه جریان هوای یک‌طرفه Laminar Air Flow (LAF) با کلاس‌بندی A و کلاس پیش‌زمینه B قرار دارد. اپراتور دستگاه پُرکنی با استفاده از پوشش مناسب کلاس B عملیات پُرکنی را انجام می‌دهد و در پایان خط پُرکنی، جهت انجام عملیات کنترل چشمی، شیشه‌های کارتریج جمع‌آوری شده را در داخل Pass Through Hatch‌های تعبیه شده در اتاق پرکنی قرار می‌دهد. شیشه‌های کارتریج پرشده توسط مسئول مربوطه از داخل Pass Through Hatch برداشته شده و جهت انجام کنترل چشمی به اتاق کنترل چشمی انتقال داده می‌شود.

 

کنترل چشمی

صددرصد شیشه‌های کارتریج تولیدشده بایستی کنترل چشمی شوند و در شرکت داروسازی لقمان کنترل چشمی شیشه‌های کارتریج توسط پرسنل مجرب و آموزش‌دیده و با استفاده از دستگاه‌های کنترل چشمی انجام می‌شود.

عملیات کنترل چشمی شیشه‌های کارتریج به گونه‌ای است که پرسنل تعدادی شیشه‌ای کارتریج را به مدت معینی در زیر نور مهتابی با لوکس نوری مناسب و پشت زمینه مشکی و سفید مشاهده و کنترل می‌کنند و در صورت وجود مغایرت از قبیل وجود ذره Particle، کم حجم، سیل‌بندی نامناسب، نشتی و… به تفکیک عملیات جداسازی نمونه‌های معیوب را انجام می‌دهند.

پس از کنترل چشمی کلیۀ شیشه‌های کارتریج و انجام بررسی‌های لازم، اجازه بسته‌بندی توسط آزمایشگاه کنترل کیفیت، صادر می‌شود.

مهندس حسین محمودی، مهندس محبوبه محمودی (رئیس بخش مایعات تزریقی تولید)، حورا رضایی (مسئول روابط عمومی ویکی کلین) و احمد شاهوند (سردبیر ویکی کلین)
مهندس حسین محمودی، مهندس محبوبه محمودی (رئیس بخش مایعات تزریقی تولید)، حورا رضایی (مسئول روابط عمومی ویکی کلین) و احمد شاهوند (سردبیر ویکی کلین)

 

بسته‌بندی

بسته‌‎بندی کارتریج‌های دندانپزشکی در شرکت داروسازی لقمان در فضای CNC (Controlled Not Classified) و در جعبه‌های 50 عددی انجام می‌شود. عملیات بسته‌بندی شیشه‌های کارتریج توسط دستگاه بلیسترینگ انجام شده که در هر بلیستر 5 عدد کارتریج قرار داده می‌شود و سپس بلیسترها از طریق کانوایر، به طرف محل قرارگیری پرسنل بسته‌بندی هدایت می‌شوند و پرسنل بسته‌بندی در هر جعبه 10 ورق بلیستر به همراه یک عدد بروشور قرار می‌دهند و پس از انجام کنترل وزنی و الصاق برچسب اصالت و انجام شرینگ توسط مسئولین مربوطه، محصول به انبار قرنطینه محصول نهایی انتقال داده می‌شود.

در پایان پس از انجام آزمایشات لازم توسط آزمایشگاه کنترل کیفیت و تأیید مدیر آزمایشگاه، آزادسازی محصول نهایی توسط مسئول فنی انجام شده و محصول آماده فروش و توزیع به شرکت‌های پخش دارویی است.

 

لینک کوتاه: https://wikiclean.ir/wkoc

حورا رضایی

حورا رضایی

مسئول روابط عمومی

برچسب ها: احمد شاهوندحورا رضاییشرکت داروسازی لقمانکارتریج دندانپزشکیمهندس حسین محمودی

no

مطالب مرتبط

نشست تخصصی مدیران عامل و رؤسای سازمان‌ها و شرکت‌های مدیریت پسماند شهرداری‌های کشور
گزارش

گزارش اختصاصی ویکی‌کلین از نشست تخصصی مدیران عامل و رؤسای سازمان‌ها و شرکت‌های مدیریت پسماند شهرداری‌های کشور

27 اردیبهشت, 1404
آیین‌های کهن چهارشنبه‌سوری
مقاله‌ها

از شال‌اندازی تا قاشق‌زنی؛ آیین‌های کهن چهارشنبه‌سوری در گذر زمان

28 اسفند, 1403
روزه‌داری درست و اصولی
مقاله‌ها

۱۱ نکته طلایی برای روزه‌داری درست و اصولی

14 اسفند, 1403
ابراهیم
نظافت صنعتی

آیین اهدای نشان ملی و بین‌المللی استاندارد به شرکت ابراهیم در حوزه مکنده‌های صنعتی و ماشین‌های کف‌شوی با حضور دکتر علی انصاری، مدیرکل اداره صمت استان البرز برگزار شد

18 آذر, 1403
قوانین
گزارش

قوانین عجیب و غریب دنیا! / قبل از سفر به این کشورها، این نکات را رعایت کنید

27 مرداد, 1403
المپیک
گزارش

هر آنچه که درباره المپیک نمی‌دانستید!

22 مرداد, 1403

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تکنولوژی

بیل گیتس: ۳ شغلی که هوش مصنوعی هرگز جای آن‌ها را نخواهد گرفت

29 اردیبهشت, 1404
گفت‌وگو

چالش‌های بهداشت محیط در رستوران‌ها / گفت‌وگو با مهندس شهرام شجاعی، شف بین‌الملل

28 اردیبهشت, 1404
گالری تصاویر

گزارش تصویری نشست تخصصی مدیران عامل و رؤسای سازمان‌ها و شرکت‌های مدیریت پسماند شهرداری‌های کشور

27 اردیبهشت, 1404
گزارش

گزارش اختصاصی ویکی‌کلین از نشست تخصصی مدیران عامل و رؤسای سازمان‌ها و شرکت‌های مدیریت پسماند شهرداری‌های کشور

27 اردیبهشت, 1404
بهداشت و سلامت

چطور از گرمازدگی در امان بمانیم؟

24 اردیبهشت, 1404
تکنولوژی

نجات اقیانوس‌ها از زباله‌های پلاستیکی با کمک هوش مصنوعی

22 اردیبهشت, 1404
محیط زیست

چالش‌ها و راهکارهای «بازیافت ساده‌تر» برای کسب‌وکارها

21 اردیبهشت, 1404
گفت‌وگو

کارخانه تمیزتر، محصول بهتر / گفت‌وگوی اختصاصی با مهندس اشکان بهرامی، فعال در حوزه صادرات محصولات فولادی

17 اردیبهشت, 1404
گفت‌وگو

دست‌های آلوده؛ قاتلان خاموشی که هر روز با آن‌ها زندگی می‌کنیم / گفت‌و‌گو با دکتر محمد علی نیلفروش‌زاده، عضو انجمن متخصصان پوست

16 اردیبهشت, 1404
نظافت صنعتی

نظافت کانال‌های هوا با تکنولوژی رباتیک پیشرفته

15 اردیبهشت, 1404
پست‌ بعدی
پنجمین نمایشگاه بین المللی فارمکس در ایران مال

گزارش تصویری پنجمین نمایشگاه بین‌المللی فارمکس

سخنی با شما
در کشور عزیزمان ایران فقدان یک مجله نظافتی به زبان فارسی که آگاهی‌های عمومی جامعه ایرانی را در این زمینه ارتقا دهد، همواره احساس می شد. از این روی تیم نشریه «ویکی کلین» همراه با جمعی از متخصصان فعال در این حوزه بر آن شد تا نشریه علمی جدیدی را به جمع مطبوعات فارسی زبان اضافه کند. هدف اصلی این مجموعه به انجام رساندن وظیفه مهم آگاهی دادن به فارسی زبانان و ایرانیانی است که مشتاق دانستن مطالب تازه در زمینه‌های نظافت، بهداشت و سلامت هستند و امید است اطلاعات مفید و تازه‌ای را در اختیار خوانندگان خود قرار دهد.

دسترسی سریع

  • درباره ما
  • تماس با ما
  • آرشیو مجله های ویکی کلین
  • سیاست حفظ حریم خصوصی
  • تبلیغات
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • آرشیو مجله های ویکی کلین
  • سیاست حفظ حریم خصوصی
  • تبلیغات
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • مطالب
    • ابزارهای نظافتی
    • تکنولوژی
    • گفت‌وگو
    • مدیریت
    • نظافت صنعتی
    • نظافت عمومی
  • صفحه اصلی
  • مجلات
  • گالری تصاویر
  • ویدئو
  • نویسندگان
  • درباره ما
  • تماس با ما

© 2023 - تمامی حقوق برای سایت ویکی کلین محفوظ می باشد.

خوش آمدید!

به حساب خود در زیر وارد شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم

افزودن لیست پخش جدید