محمد ابراهیمی، فارغ التحصیل مهندسی کامپیوتر است و در حوزه مدیریت 18 سال سابقه فعالیت دارد و درحال حاضر مدیر فروش شرکت تجهیز و توسعه پیشرو پاکران است. با او گفتوگوی کوتاهی داشتیم که در ادامه میخوانید.
به نظر شما ضعف اصلی نظافت در مکانهای عمومی چون مراکز تجاری، بیمارستانها و… را در چه میدانید و آیا راهی برای از بین بردن آن وجود دارد؟
امروزه تفاوتهای زیادی در شستوشوی رختهای آلوده و عفونیِ بیماران، با لباسهای صرفاً کثیف، چه از لحاظ استفاده از مواد شستوشو و چه جداسازی فضای شستوشو را شاهد هستیم.
راهکارهای اصولیِ پیادهسازیشده در گندزدایی و از بینبردن عوامل میکروبی از روی محیط بیجان و اشیاء، تنظیم دستوالعملهای اصولی جهت شستوشو جزو برنامههای کاری مراکز قرار گرفته است. تکنولوژی تولید البسه نانو جهت افراد مبتلا به بیماریهای خاص پیشرفت قابل توجهی داشته است.
رعایت استانداردهای مربوط به میزان دما، رطوبت، صدا و نور در اینگونه مراکز با دقت فزاینده مورد عنایت واقع شده و رعایت اصول مدیریت پسماند بیش از پیش در راستای اهداف این مراکز بوده و نظارت بر نحوه تهیه و نگهداری مواد اولیه غذایی جزو اصول مهم تلقی میشود.
رعایت ضوابط بهداشتی و نظافتی را در مقایسه با گذشته چگونه ارزیابی میکنید؟
مکانیزمهای شستوشو جهت عدم انتقال تجهیزات به منظور عدم سرایت آلودگی برنامهریزی شده و ورود شاخه پیشرفته آنتیباکتریالها به این حوزه فضای نوینی در پیش رو قرار داده است. ضمن آنکه با بهرهمندی از تجهیزات حرفهای امکان پاشش مواد شوینده و ضدعفونی با بهترین روش فراهم شده است، از این رو پیشرفتها بسیار رو به رشد بوده و اهمیت بهروزرسانی در کشور ما نیز همواره به عنوان یک نیاز مهم در اولویت قرار میگیرد.
از دیدگاه شما نظافت سنتی بهتر است یا نظافت مکانیزه؟
پاسخ به این سؤال، بیشتر به نوع تجهیزات آن وابسته است. نظافت سنتی با شیوۀ درست، یقیناً کم مشکلتر از نظافت مکانیزهای است که با وسایل غیراستاندارد و یا روشهای غیراصولی مورد استفاده قرار گیرد. اما با وجود اینکه در نظافت سنتی، هزینۀ اولیه کمتر، بهرهگیری از کیفیت و سرعت پایینتر و در نتیجه هزینههای بلندمدت بالاتر را به عنوان برآیند شاهد بودهایم؛ ولی در کل، با پیشرفت روزافزون تجهیزات مکانیزه، به شرط استفاده از دستگاههای بهروز و پیادهسازی اصول آن در واحدهای شغلی، کیفیت شستوشوی مکانیزه فاصله چشمگیری با نظافت سنتی پیدا کرده و پیادهسازی آن در محیطهای کاری بسیار ضروری است.
برای بهبود نظافت در مکانهای پُرخطر چه پیشنهاداتی دارید؟
به صورت اختصار؛ استفاده از تجهیزات بهروز و استاندارد، استخراج و پیادهسازی پروتکلهای مؤثر، آموزش حرفهای منابع انسانی به همراه بازنگریهای دورهای میتواند چرخهای کامل را ایجاد کند.
ماهنامه ویکیکلین را چگونه میبینید؟
مجموعهای ارزشی، با پرسنلی فرزانه و تلاشگر. همواره جهت افزایش سطع علمی و اطلاعات حرفهای افراد، بایست قدردان زحمات دوستانی چون شما باشیم. برایتان از درگاه یزدان یکتا بهترینها را آرزومندیم. شاد باشید.
این مطلب در صفحه 27 ماهنامه شماره ۳۲ «ویکی کلین» منتشر شده است.